Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 53
 İndirme 12
Kişisel Marka ve Kişisel Markalaşma: Bir Literatür Çalışması
2020
Dergi:  
ODU Journal of Social Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Kişisel marka, çağcıl dönemin gündem maddelerinden biridir ve popülerliği nedeniyle hem pazarlama iletişimi uzmanlarının hem de akademisyenlerin ilgi alanına girmektedir. Uluslararası ve ulusal alanyazında konu ile ilgili çalışmalar olmakla birlikte; kişisel markanın mümkün olup olmadığı, tanımı, kapsamı hala tartışma konusudur. Kişisel marka kavramına ilişkin muğlak bakış açısından hareket eden bu çalışma; kişisel marka kavram ve uygulamalarını mercek altına almaktadır. Nitel şekilde tasarlanan çalışma, bir literatür taramasıdır. Çalışmada veri toplama yöntemi olarak doküman incelemesi tekniği kullanılmıştır. Bu bağlamda uluslararası ve ulusal alanyazında kişisel marka kavram ve uygulamalarına ilişkin retrospektif tanımlayıcı literatür araştırması gerçekleştirilmiş ve uygun örneklem yöntemi kullanılmıştır. Çalışma kapsamında öncelikle marka ve marka yönetimi kavramları konu edilmiştir. Ardından kişisel marka kavramı detaylı bir şekilde mercek altına alınarak kişisel marka kavramının tarihsel gelişimine ve kişisel marka yönetim sürecine açıklık getirilmiştir. Çalışma, alanyazından hareketle kişisel marka kavram ve uygulamalarının mevcut durumuna ilişkin saptama yaparak kavramsal bir çerçeve oluşturmayı ve gelecek çalışmalar için ışık tutmayı amaçlamaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Personal Branding and Personal Branding: A Literature Study
2020
Yazar:  
Özet:

Personal brand is one of the agenda items of the modern era and, due to its popularity, enters the field of interest of both marketing communications experts and academics. While there are studies on the subject in international and national sphere; whether the personal brand is possible, definition, scope is still a matter of discussion. This work, which moves from the point of view of the concept of personal brand; takes into account the concept of personal brand and its practices. The work designed in a quality is a scan of literature. In the study, the document review technique was used as a method of data collection. In this context, a retrospective identifying literature research on personal brand concepts and practices in the international and national sphere has been carried out and the appropriate sampling method has been used. In the framework of the study, first of all, the concept of brand and brand management was discussed. Then the concept of personal brand was detailed and explained the historic development of the concept of personal brand and the process of personal brand management. The study aims to create a conceptual framework by determining the current status of personal brand concepts and practices and to keep light for future studies.

Anahtar Kelimeler:

Personal Brand and Personal Branding: A Literature Review
2020
Yazar:  
Özet:

Personal branding has gained a lot of attention in the modern era and due to its increased popularity is of interest to both marketing communication professionals and academics. There have been studies done on the subject in international and national literature; however, whether personal branding is even possible, its definition and scope are still matters of debate. Based on the inconsistent points of view regarding the concept of personal branding, this study scrutinizes the personal branding concepts and practices. This literature review based study used a qualitative research design and document analysis technique as the data collection method. A retrospective descriptive literature review on personal branding concepts and practices in international and national literature was conducted and an appropriate sampling method was used. First, the concepts of branding and personal brand management were discussed. Then, the concept of personal branding was examined in detail and its historical development and the personal brand management process were considered. The study aims to establish a conceptual framework to pave the way for future studies by determining the current situation of the concepts and practices of personal branding based on the literature.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










ODU Journal of Social Sciences Research

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.021
Atıf : 2.294
ODU Journal of Social Sciences Research