Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 24
 İndirme 3
LÜBNAN’DAKİ SEÇİM SİSTEMİ VE PARTİLERİ
2019
Dergi:  
ANASAY
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, Fransız Mandası tarafından 1926 yılında Lübnan Anayasası olarak dayatılan, temelde batılı ve esasen Fransa tarafından sınırları çizilmiş, 1943 ve 1947 yıllarındaki anayasa değişiklikleriyle de temel esasları belirlenmiş Lübnan seçim sistemini ve partilerini temel almaktadır. 1926 ile 1975 yılları arasını merkeze alan bu çalışmada, Lübnan demokrasisi olarak da bilinen Konfesyonel sistemin Lübnan Anayasası ve hükümetteki temsiliyeti ile ilişkiside ortaya konularak bu sistemde dini grupların gücünün yönetime sirayeti tartışılmıştır. Ayrıca Lübnan seçimlerinin ideoloji ve partilerin mi yoksa geleneksel ailelerin rekabet alanı mı olduğu tespit edilmeye çalışılmıştır. Son olarak, 1975 iç savaş yıllarına kadar olan dönemde Lübnan nüfusunun teorik yüzdesine eşit temsil edilen Partiler ve ittifaklar da bir bütün olarak incelenmiştir

Anahtar Kelimeler:

LÜBNAN’DAKİ SEÇİM SİSTEMİ VE PARTİLERİ
2019
Dergi:  
ANASAY
Yazar:  
Özet:

This study is based on the Libanese electoral system and its parties, which was imposed by the French Mandate as the Constitution of Lebanon in 1926, which was mainly the western and mainly the boundaries of France, and which was established by the constitutional amendments in 1943 and 1947. In this study, which was centered between 1926 and 1975, the Libanese Confesional System, also known as Libanese Democracy, was discussed in relation to the Libanese Constitution and its representation in the government. It has also been attempted to determine whether the Lebanese elections are the ideology and the party or the competitive field of traditional families. Finally, in the period until the years of the 1975 Civil War, the parties and allies, equally represented by the theoretical percentage of Lebanon’s population, were also studied as a whole.

0
2019
Dergi:  
ANASAY
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








ANASAY

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 291
Atıf : 401
2023 Impact/Etki : 0.176
ANASAY