Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 92
 Görüntüleme 55
 İndirme 14
KONAKLAMA İŞLETMELERİNDE KADIN YÖNETİCİLERİN CAM TAVAN ALGISI: ANTALYA İLİNDE BİR ARAŞTIRMA
2008
Dergi:  
Akdeniz İİBF Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma, konaklama işletmelerindeki kadın yöneticilerin kariyer engelleri ve cam tavanın varlığına ilişkin algılamalarını incelemeyi amaçlamaktadır. Çalışma Antalya ve çevresindeki konaklama işletmelerinde çalışan 151 kadın yönetici ile yapılmıştır. Bulgular, konaklama işletmelerindeki kadın yöneticilerin cam tavanın varlığını tüm soğukluğu ile hissettiklerini ortaya koymuştur. Çoklu regresyon analizi sonucunda basmakalıp yargılar, ayrımcılık, rol çatışması ve rehberden yoksun olma temel kariyer engelleri olarak saptanmıştır. “Kadınların kurumlarına bağlılığı güçlü değildir” ve “kadınlar zorluklar karşısında dayanıklı değillerdir” anlayışı, kadın yöneticilerin kariyerlerini olumsuz etkileyen önemli basmakalıp yargılar arasında bulunmuştur. Araştırmada konaklama işletmelerinde çalışan kadın yöneticilerin, ücret, eğitim ve terfi olanakları açısından daha fazla ayrımcılığa uğradıkları algısına sahip oldukları bulunmuştur. Kadın yöneticilerin büyük ölçüde, iş ve aile rolleri arasında mücadele etmek zorunda kalmaları ve bir rehbere sahip olamamaları durumunda cam tavanı daha yoğun hissettikleri diğer bir bulgudur. Yaş ve kıdem cam tavan algısını etkilememekte, ancak evli olanlar cam tavanı daha yoğun olarak hissetmektedirler

Anahtar Kelimeler:

Perception Of Glass Ceiling Of Female Managers In The Hospitality Enterprises: A Survey In The City Of Antalya
2008
Yazar:  
Özet:

This study aims to examine the perceptions of women managers in the hospitality enterprises concerning career obstacles and existence of glass ceiling. The survey was conducted on 151 women managers working in the hospitality enterprises at and around the city of Antalya; and the findings indicated that they felt glass ceiling with all its coldness. The results of multiple regression analysis indicated that stereotyping, discrimination, role conflict and mentoring were the fundamental career obstacles. “Women’s commitment to their work is not so strong” and “women can not stand so strong against hardships” were two important steoreotypes that were found to affect the careers of women managers adversely. Findings indicated that women managers working in the hospitality enterprises perceived discrimination mostly with respect to wages, training and promotion opportunities. Another finding was that in cases where women managers suffer conflicting work and family roles or where they do not have a mentor, they tend to perceive glass ceiling more strongly. Age and seniority did not have an impact on the perception of glass ceiling, while married people felt it more intensely

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Akdeniz İİBF Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 466
Atıf : 2.546
2023 Impact/Etki : 0.543
Akdeniz İİBF Dergisi