Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 123
 İndirme 46
TÜRKİYE’DE SURİYELİ GÖÇMENLERİN TOPLUMSAL KABULÜNÜN Z KUŞAĞI AÇISINDAN İNCELENMESİ (ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ ÜZERİNE UYGULAMALI BİR ARAŞTIRMA)
2020
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

Suriye’deki çatışmaların iç savaşa dönüşmesi ile birlikte 2011 yılından bu yana Suriye’den Türkiye’ye kitlesel göç hareketi aralıksız olarak hala devam etmektedir. Suriyeli göçmenler Türkiye’ye sığınma nedenleri arasında ulaşım kolaylığı ve Avrupa ülkelerine geçiş umudu ilk sıralarda yer almaktadır. Türkiye’ye gelen Suriyeli göçmenler ilk olarak sadece sınır illerinde ve kamplarda kalmışlardır. Ancak iç savaşın uzaması, kamp sayısının ve yardımların yetersiz kalmasıyla birlikte kampların dışına çıkarak Türkiye’nin çeşitli şehirlerine dağılmışlardır. Suriyeli göçmenlerin yaklaşık %90’ını kamplar dışında yaşamaktadır. Kamplar dışında yaşayan bu kitleye ülke vatandaşlarının kabulü ilk yıllara göre her geçen yıl azalmaktadır. Türk toplumu Suriyeli göçmenlere karşı ilk yıllarda misafirperverlik göstermiştir. Fakat bu durum onların geri dönmeyecekleri endişesiyle bu kabulü her yıl giderek azaltmıştır. Türkiye nüfusu incelendiğinde genç nüfus oranı oldukça yüksektir. Türkiye’de genç nüfusu oluşturan ve literatürde 1995 ve sonrası doğanlar Z Kuşağı olarak adlandırılmaktadır. Z Kuşağının toplumsal olaylara bakışı kendinden önce gelen kuşaklara göre farklılık göstermektedir. Onlar barış yanlısı ve etnosentrizmden uzak aynı zamanda toplumsal olaylara karşı duyarlılığı oldukça yüksektir. Bu nedenle Z Kuşağının Türkiye’ye gelen Suriyeli göçmenlere karşı toplumsal kabulü de önem arz etmektedir. Bu çalışmada, Suriyelilerin ülkemize yerleşmesi ile birlikte ortaya çıkan toplumsal kabulün Z Kuşağı açısından incelenmesi amaçlanmıştır. Çalışmada seçili üniversitede İktisat Fakültesinde okuyan 312 Z Kuşağı ile anket çalışması yapılmış ve elde edilen veriler analiz edilmiştir. Araştırma sonucunda elde edilen bulgular ile yapılan analizler sonucunda Z Kuşağının Suriyeli göçmenlerin Türkiye’ye yerleşmelerini kabul etmedikleri ve özellikle çalışma hayatında onlar için risk faktörü oluşturacağı düşüncesindedirler.

Anahtar Kelimeler:

Review of the Social Admissions of Syrian Immigrants in Turkey from the Z-Back (A Applicable Research on University Students)
2020
Yazar:  
Özet:

As the conflict in Syria has turned into a civil war since 2011, the mass migration movement from Syria to Turkey has continued uninterruptedly. Syrian migrants are ranked first among the reasons for asylum to Turkey for the ease of transportation and the hope of transition to their European countries. Syrian immigrants arriving in Turkey first stayed only in border areas and camps. But with the extension of the domestic war, the number of camps and the lack of aid, they were dispersed out of the camps into the various cities of Turkey. Nearly 90% of the Syrian migrants live outside the camps. The number of people living outside the camps is reduced each year compared to the first years. In the first few years, the Turkish community showed hospitality to the Syrian immigrants. But this situation has been reduced every year, with the fear that they will not return. The number of young people in Turkey is considerably high. In Turkey, the young people who formed the population and were born in literature in 1995 and later are called the Z Generation. The view of the Z Generation on social events differs according to the generations that came before it. They are peace-private and far from ethnosentrism, but also very sensitive to social events. Therefore, the social acceptance of the Z-Generation against Syrian migrants arriving in Turkey is also of importance. In this study, the aim is to study the social acceptance arising with the settlement of the Syrians in our country from the perspective of Generation Z. The survey was conducted with the 312 Z Generation studying at the Faculty of Economics at the university selected and the data obtained were analyzed. According to the results of the research, the analysis of the findings of the Z-Generation is believed that they do not accept the settlement of Syrian migrants in Turkey and will create a risk factor for them, especially in the work life.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.554
2023 Impact/Etki : 0.028
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)