Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 23
 İndirme 12
COVID-19 SALGINI BAĞLAMINDA MEDYADA GÖÇMENLER: ELEŞTİREL BİR DEĞERLENDİRME
2022
Dergi:  
Akademik Hassasiyetler
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, COVID-19 salgını bağlamında medyada göçmenlerin sunumunu Türkiye’den örneklerle anlamayı amaçlamaktadır. COVID-19 salgınının göçmenleri nasıl etkilediği, göçmenlerin salgın şartlarında ne tür sorunlarla karşılaştıkları, COVID-19 salgını bağlamında göçmenlerin medyada ne şekilde sunulduğu ve Türkiye’de salgın şartlarında göçmenlerin medyada nasıl ele alındığı, bu çalışmanın temel sorunsalını oluşturmaktadır. Bu bağlamda, salgınla birlikte sınırların kapatılması sebebiyle, göçmenlerin göç edemediği gibi, geriye dönüş göçlerini de yapamadığı gözlenmiştir. Salgın sebebiyle göçmenler işsiz kalmış ve ekonomik sorunlarla karşı karşıya kalmışlardır. Türkiye’de dijital medyanın göçmenleri sorunların kaynağı olarak göstermesi, göçmen karşıtlığının yükselmesine neden olmuştur. Türkiye’de dijital medyada göçmenlerin virüsün taşıyıcıları olarak sunulduğu görülmüştür. Bununla birlikte Türkiye’deki Suriyelilerin dijital medyada, Suriyeli, sığınmacı, mülteci, Türkiye’ye muhtaç, Türkiye’nin desteğini almış, yasadan muaf, kuralları hiçe sayan, cezadan muaf, düzeni bozan, işsiz, korunmasız, şiddete uğrayan, kaderlerine terk edilmiş, virüsün taşıyıcıları, hastalıklı ve riskli kişiler olarak yer aldıkları görülmüştür. Her ne kadar dijital medyada Türkiye’deki Suriyeliler sorunların kaynağı olarak görülse de, Türkiye’nin milyonlarca Suriyeli göçmene ev sahipliği yapıyor olması Türkiye’nin göçmen karşıtı bir ülke olmadığını göstermektedir. Medyanın göçmenleri manipüle etmesi ve dezenformasyona dayalı haberler üretmesi karşısında, Türkiye’nin COVID-19 pandemisi koşullarında da Suriyeli ve Afgan göçmenlere sahip çıktığı ve onların sorunlarına çözümler ürettiği görülmüştür. Türkiye, geçmişten günümüze birbirinden farklı göç hareketlerine ve değişik göçmen kimliklerine ev sahipliği yapmış olsa da, medyanın göçmenlere bakış açısının söz konusu tarihsel ve sosyolojik gerçeklikten kopuk bir biçimde gerçekleştiği görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Migrants In The Media In The Context Of The Covid-19 Pandemic: A Critical Evaluation
2022
Yazar:  
Özet:

This study aims to understand the presentation of immigrants in the media within the context of COVID-19 pandemic through examples from Turkey. The main problematic of this study consists of how COVID-19 pandemic affect the immigrants; what kind of problems the immigrants face in pandemic conditions; how the immigrants are presented in the media within the context of COVID 19; and how immigrants are treated in the media under pandemic conditions in Turkey. In this sense, as the borders were closed along with the pandemic, it was observed that the immigrants cannot perform remigration, apart from migration. Because of the pandemic, the immigrants became unemployed, and faced with economic problems. The fact that digital media in Turkey shows immigrants as the source of problems led to an increase in anti-immigrant sentiment. It was observed that migrants were presented as carriers of the virus in digital media in Turkey. It was seen that the Syrians in Turkey were presented in the digital media as Syrian, refugee, asylum seeker, dependent on Turkey, supported by Turkey, exempted from laws, disregarding the rules, exempted from punishment, perturbator, unemployed, unprotected, exposing to violence, doomed, virus carriers, diseased and risky people. Although Syrians in Turkey were seen as the source of problems in the digital media, the fact that Turkey is home to millions of Syrian immigrants shows that Turkey is not an anti-immigrant country. In the face of the manipulation of migrants by the media and the production of disinformation-based news, it was observed that Turkey took care of Syrian and Afghan migrants in the conditions of the COVID-19 pandemic and produced solutions to their problems. Although Turkey hosted different migration movements and different immigrant identities from past to present, it was seen that the media’s perspective on immigrants was realized in a way that is disconnected from the historical and sociological reality in question.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Akademik Hassasiyetler

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 476
Atıf : 1.053
Akademik Hassasiyetler