Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 35
 İndirme 8
ÇİN HALK CUMHURİYETİ’NİN GÜNEY ÇİN DENİZİNDE DÖNÜŞEN YENİ STRATEJİSİ: FOUR SHA DOKTRİNİ
2019
Dergi:  
Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Devletlerin uluslararası sistemdeki varlıkları sahip oldukları ekonomik, askeri ve sosyolojik olguların yanı sıra, bu olguların oluşumu sırasında gösterdikleri reflekslerle paralel biçimde ilerlemektedir. Devletlerin dış sınırlarını çevreleyen miğfer konumundaki bu refleksler, diğer aktörlerin faaliyetlerinden önce göz önünde bulunduracağı temel göstergelerin başında gelmektedir. Bu doğrultuda çalışmada ele alınan ihtilaflar, Asya-Pasifik Bölgesi içerisinde yer alan, “Güney Çin Denizi” olarak adlandırılan bölgenin kıyısında bulanan ülkeleri kapsamakta ve özelde bu ülkelerden biri olan Çin Halk Cumhuriyeti’nin 2016 yılında sonuçlanan Tahkim Mahkemesi kararının ardından revize ettiği Güney Çin Denizi stratejisini kapsamaktadır. Kapsam doğrultusunda, bu çalışmada öncelikle Güney Çin Denizi’nin konumuna ve tarihine değinilecek bu sırada kronolojik olarak ülkelerin bölgeye yönelik iddiaları açıklanacak ve nihai politikaları değerlendirilecektir. Ardından Çin’in Güney Çin Denizi’ne yönelik iddialarının kapsamına ve bu iddiaların tahkim kararının ardından ortaya çıkan Four Sha Doktriniyle hangi yöne evrildiğine yanıt aranacaktır.

Anahtar Kelimeler:

The new strategy of the People's Republic of China to return to the South China Sea: Four SHA Doctrine
2019
Yazar:  
Özet:

The existence of states in the international system progresses in parallel with the economic, military and sociological facts they have, as well as with the reflections they show during the formation of these facts. These reflections in the position of the states surrounding their external borders are the main indicators that other actors will consider before their activities. The disputes discussed in this study cover the countries situated on the coast of the "South China Sea" region within the Asia-Pacific Region, and in particular the South China Sea Strategy, which the People's Republic of China, one of these countries, revised after the arbitration court ruling concluded in 2016. According to the scope, this study will first refer to the location and history of the South China Sea, while chronologically the claims of the countries towards the region will be explained and the final policies will be evaluated. It will then be sought to respond to the scope of China’s claims against the South China Sea and to the direction in which these claims evolved by the Four Sha Doctrine, which emerged after the arbitration.

Anahtar Kelimeler:

The Transforming New Strategy Of The People's Republic Of China In The South China Sea: Four Sha Doctrine
2019
Yazar:  
Özet:

Presence of states in international system goes hand in hand with their economic, military and sociological endowments as well as the reflexes the states shown in formation process of those endowments. Those reflexes, which can be regarded as galeas surrounding the outer borders of the one and only actor of the international system that are states, must be taken into consideration as main indicator before gazing at the moves of those states. In this respect, the disputes we have dealt with in our study cover the countries located in the Asia-Pacific Region, called in ‘South China Sea’ and specially it includes the South China Sea strategy, which was revised by the People's Republic of China, one of these countries, following the decision of the Arbitration Court in 2016. At this cover in this study, firstly the position and history of South China Sea will be mentioned. At the same time, the claims of the countries towards the region will be explained chronologically and the final policies will be evaluated. Subsequently, will be sought answers to the scope of China's claims to the South China Sea and to the direction in which these claims evolved with the Four Sha Doctrine that emerged after the arbitration decision.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.384
Atıf : 14.814
2023 Impact/Etki : 0.403
Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi