Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 75
 İndirme 21
Öğretmenlerin Sosyal Medya Kullanımları ve Sosyal Medya Kavramına İlişkin Metaforik Algıları
2020
Dergi:  
Uluslararası Kültürel ve Sosyal Araştırmalar Dergisi (UKSAD)
Yazar:  
Özet:

Araştırma ile temelde katılımcı öğretmenlerin sosyal medya kullanımları ve sosyal medyaya ilişkin metaforik algılarının ortaya çıkarılması amaçlanmaktadır. Araştırmada nitel araştırma modellerinden biri olan olgubilim deseni kullanılmıştır. Araştırmanın katılımcı grubunu toplam 75 öğretmen oluşturmuştur. Araştırmada online bir form ile öğretmenlerin sosyal medya kullanımlarına yönelik bulgulara ve sosyal medya kavramıyla ilgili ürettikleri metaforlara ulaşılmıştır. Araştırmacı tarafından oluşturulan formda öğretmenlerden “Sosyal medya…….benzer Çünkü…….” cümlesini tamamlamaları istenilmiştir. Verilerin analizinde betimsel analiz ve içerik analizi tekniği kullanılmıştır. Araştırma sonunda, öğretmenlerin sosyal medya araçlarından en yoğun olarak Instagram’ı kullandıkları, çoğunluğun günde 2-3 saat kullanımları olduğu ve mesleki bilgi edinmek, mesleki gelişimini sağlamak amacıyla kullandıkları bulgularına ulaşılmıştır. Araştırmanın ikinci bölümünde ise katılımcı öğretmenlerin sosyal medya kavramıyla ilgili toplam 46 metafor geliştirdikleri görülmüştür. Öğretmenin sosyal medya kavramıyla ilgili en fazla virüs, dünya, yemek, deniz vb. metaforları ürettikleri görülmüştür. Geliştirilen bu metaforlar toplam 7 tema altında toplanmıştır. Bu temalar en fazla metafor kapsamaları “Olumlu-olumsuz geniş içeriği ile sosyal medya, bilgi kaynağı olarak sosyal medya, kontrollü kullanılması yönü ile sosyal medya, sürekli yenilenen ve gelişen yapısı ile sosyal medya, bağımlılık yapıcı özelliği ile sosyal medya” olarak sıralanmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Metaphoric perceptions of teachers about the use of social media and the concept of social media
2020
Yazar:  
Özet:

The research is aimed primarily to reveal the metaphoric perceptions of participating teachers about the use of social media and the social media. The research has been used as one of the quality research models. The study included a total of 75 teachers. The research has achieved findings about the use of social media by teachers and metaphors they produce about the concept of social media. In the form created by the researcher from the teachers "Social Media....like; Because......." They were asked to complete the phrase. In the analysis of data, visual analysis and content analysis techniques have been used. At the end of the study, the findings found that teachers used Instagram most of the social media tools, most of them used 2-3 hours a day and they used it to acquire professional knowledge, to ensure their professional development. In the second part of the study, the participating teachers developed a total of 46 metaphors related to the concept of social media. The most viruses related to the social media concept of the teacher, the world, food, the sea, etc. They have produced metaphors. These metaphors developed in a total of 7 subjects. These topics are ranked as the most metaforic coverage of "social media with a positive-negative broad content, social media as a source of information, social media with the direction of controlled use, social media with its constantly updated and developing structure, social media with the characteristic of addiction and social media with the characteristic of addiction".

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Uluslararası Kültürel ve Sosyal Araştırmalar Dergisi (UKSAD)

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 420
Atıf : 1.733
2023 Impact/Etki : 0.294
Uluslararası Kültürel ve Sosyal Araştırmalar Dergisi (UKSAD)