Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 14
 Görüntüleme 2
Odun Sirkesinin Tarımsal Kullanım Potansiyelinin Araştırılması
2014
Dergi:  
Soil Studies
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada odun sirkesinin toprak düzenleyici ve hastalık önleyici olarak tarımsal amaçlı kullanılabilirliğinin ortaya konulması amaçlanmıştır. Çalışmanın birinci aşamasında sera denemesi kurularak farklı uygulama şekillerinde odun sirkesinin buğday bitkisi gelişimi ile bazı toprak özellikleri üzerine etkisi araştırılmış, ikinci aşaması olan Biyosit denemesinde ise farklı dozlarda (% 0.5, 1, 1.5, 2, 3 ve 4) odun sirkesinin şeker pancarı yaprak lekesi hastalığı etmeni Cercospora beticola'ya karşı etkinliği in-vitro çalışmasıyla ortaya konulmuştur. Sera denemesinde yetiştirilen buğday bitkisinin yaş ve kuru ağırlıkları ile azot ve fosfor kapsamları, toprağın toplam azot, NH4 +-N ve NO3 - - N değerleri en düşük kontrolde, en yüksek ise odun sirkesi ile kaplanmış tohum+yapraktan uygulanan odun sirkesinde belirlenmiştir (p < 0,05). Sera denemesinde tüm odun sirkesi uygulamaları toprakların pH, EC, OM, kireç, P ve K değerlerini kontrole göre değiştirmiş olmasına rağmen sadece fosfor kapsamı önemli derecede (p < 0,05) artmıştır. Biyosit denemesi sonuçlarına göre, odun sirkesi uygulamaları, % 0,5 dozda uygulanan hariç C. beticola gelişimini in-vitro koşullarda tamamen engellemiştir. Odun sirkesinin % 0,5 uygulama dozunda ise yüksek virülensliğe sahip C. beticola izolatlarının gelişimini % 77,4 ve % 91,1 oranında engelleyebildiği tespit edilmiştir. Bir başka ifade ile odun sirkesinin düşük doz uygulamalarının bile virülensliği yüksek olan C. beticola izolatlarının gelişimini büyük oranda engelleyebildiği görülmüştür. Çalışmada elde edilen veriler doğrultusunda odun sirkesinin biyosit olarak in-vivo koşullarda denenmesinin yararlı sonuçlar verebileceği kanısına varılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Investigation Of Potential Agricultural Use Of Wood Vinegar
2014
Dergi:  
Soil Studies
Yazar:  
Özet:

The aim of present work was to reveal agricultural utility of wood vinegar as soil conditioner and disease control agent. In the first stage, the effect of various forms of wood vinegar on wheat development and a series of soil chemical characteristics (pH, EC, organic matter, lime, total P and K) was investigated in a greenhouse experiment. In the second stage, in order to test the pest control efficiency of wood vinegar on the cercospora leaf spot of sugar beet, a biocide experiment was conducted by using different application rates of wood vinegar ( 0.5, 1.0, 1.5, 2.0, 3.0 and 4.0%). The results of greenhouse experiment showed that combined treatment of “wood vinegar coated seed+ foliar fertilization” statistically significantly (p < 0.05) increased dry weight, nitrogen and phosphorus contents of wheat and also increased total N, NH4- and NO3-N contents of soil. Biocide application indicated that except for the application rate of 0.5 %, wood vinegar completely inhibited C. beticola development at all application levels. Highly virulent type of C. beticola was inhibited at a rate of 77,4 – 99,1 % by the application of 0.5 % wood vinegar. Consequently, lower level of wood vinegar application was observed to inhibit the development of highly virulent C. beticola species substantially. The present work revealed that wood vinegar can be alternatively used as a biocide agent in vivo conditions.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Soil Studies

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 188
Atıf : 855
Soil Studies