User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
  Citation Number 2
 Views 44
 Downloands 12
Sporcularda Olumlu Düşünme Beceri Düzeylerinin İncelenmesi
2020
Journal:  
Gaziantep Üniversitesi Spor Bilimleri Dergisi
Author:  
Abstract:

Bu araştırmada spor bilimler fakültesinde ve spor liselerinde okuyan sporcuların olumlu düşünme beceri düzeylerinin incelenmesi amaçlanmıştır. Araştırma tarama modelinde bir çalışmadır. Farklı değişkenler arasında karşılaştırmalarda incelendiği için karşılaştırmalı ilişkisel tarama modeli özelliklerini de bulundurmaktadır. Örneklem grubunu 2019-2020 döneminde Isparta, Kütahya, Antalya ve Afyon da farklı üniversite spor bilimler fakültesinde ve spor liselerinde okuyan ve en az 5 yıl spor yapan 110’u kadın, 316’i erkek olmak üzere toplam 426 öğrenci gönüllü olarak katılmıştır. Katılımcılara ölçek hakkında detaylı bilgiler verilmiştir. Veriler elektronik ortamda hazırlanıp katılımcılara e posta ile olarak gönderilmiştir. Veri toplama aracı olarak, Olumlu Düşünme Becerileri Ölçeği 8 maddelik tek boyutlu bir ölçek kullanılmıştır. Ölçek 4’lü derecelendirmeye sahiptir. Ölçeğin Türkçe formunun geçerlik ve güvenirlik çalışmaları Akın, Uysal ve Akın (2015) tarafından yapılmıştır. Verilerin normal dağılımı çarpıklık ve basıklık testiyle belirlenmiş, verilerin normal dağılım göstermeleri nedeniyle parametrik testler uygulanmıştır. Sporcuların olumlu düşünme beceri düzeylerini belirlemek için tanımlayıcı istatistiklerden faydalanılmıştır. Anlamlılık düzeyi .05 olarak belirlenmiştir. Yapılan analiz sonucu elde edilen bulgulara göre sporcuların olumlu düşünme beceri düzeyleri ile cinsiyet arasında yapılan karşılaştırmada anlamlı farklılık olmadığı tespit edilmiştir. Sporcuların olumlu düşünme beceri düzeyleri ile yaş arasında yapılan karşılaştırmada anlamlı bir farklılık olduğu görülmüştür. Sporcuların aktif spor yapma durumları ile olumlu düşünme becerileri arasında anlamlı bir farklılık olmadığı tespit edilmiştir. Sporcuların yaşadığı bölge durumu ile olumlu düşünme beceri düzeyleri arasında anlamlı bir farklılık saptanmıştır. Sporcuların eğitim durumları ile olumlu düşünme becerileri arasında anlamlı farklılık tespit edilmiştir. Sonuç olarak sporcuların olumlu düşünme beceri düzeyleri ile eğitim durumu, yaş, yaşadığı bölge arasında anlamlı farklılıklar tespit edilirken cinsiyet ve aktif spor yapma durumlarında herhangi bir farklılık bulunamamıştır.

Keywords:

Review of the levels of positive thinking skills in athletes
2020
Author:  
Abstract:

This study aims to study the levels of positive thinking skills of athletes studying at the Faculty of Sports Sciences and at sports high schools. Research is a study in the screening model. Because it is studied in comparisons between different variables, it also has the characteristics of the comparative relative scanning model. The sample group in the period 2019-2020 in Isparta, Kütahya, Antalya and Afyon also participated in a total of 426 volunteer students, including 110 women, 316 men, who studied at the Faculty of Sports Sciences and at the High Schools of Sports. Participants were given detailed information about the scale. The data was prepared electronically and sent to participants by e-mail. As a data collection tool, the Positive Thinking Skills Scale has been used in a single-dimensional scale of 8 items. The scale has 4 degrees. The validity and reliability of the Turkish form of the measurement was conducted by Akın, Uysal and Akın (2015). The normal distribution of data was determined by the confusion and pressure test, and parametric tests were carried out due to the normal distribution of data. It has been used by identifying statistics to determine the levels of the athletes’ positive thinking skills. The level of meaning is determined as .5. The results of the analysis found that there was no significant difference in the level of positive thinking skills of athletes and in the comparison of gender. There has been a significant difference in comparison between the levels of positive thinking skills of athletes and age. It has been found that there is no significant difference between the conditions of active sporting and the positive thinking skills of athletes. There is a significant difference between the state of the area in which the athletes live and the levels of positive thinking skills. There is a significant difference between the training conditions of athletes and the positive thinking skills. As a result, there were no significant differences between the levels of the positive thinking skills of the athletes and the state of education, age, the area in which they lived, while there were no differences between gender and active sports.

Keywords:

0
2020
Author:  
Abstract:

Bu araştırmada; spor bilimler fakültesinde ve spor liselerinde okuyan sporcuların olumlu düşünme beceri düzeylerinin incelenmesi amaçlanmıştır. Araştırma tarama modelinde bir çalışmadır. Farklı değişkenler arasında karşılaştırmalarda incelendiği için karşılaştırmalı ilişkisel tarama modeli özelliklerini de bulundurmaktadır. Örneklem grubunu 2019-2020 döneminde Isparta, Kütahya, Antalya ve Afyon da farklı üniversite spor bilimler fakültesinde ve spor liselerinde okuyan ve en az 5 yıl spor yapan 110’u kadın, 316’i erkek olmak üzere toplam 426 öğrenci gönüllü olarak katılmıştır. Katılımcılara ölçek hakkında detaylı bilgiler verilmiştir. Veriler elektronik ortamda hazırlanıp katılımcılara e posta ile olarak gönderilmiştir. Veri toplama aracı olarak, Olumlu Düşünme Becerileri Ölçeği 8 maddelik tek boyutlu bir ölçek kullanılmıştır. Ölçek 4’lü derecelendirmeye sahiptir. Ölçeğin Türkçe formunun geçerlik ve güvenirlik çalışmaları Akın, Uysal ve Akın (2015) tarafından yapılmıştır. Verilerin normal dağılımı çarpıklık ve basıklık testiyle belirlenmiş, verilerin normal dağılım göstermeleri nedeniyle parametrik testler uygulanmıştır. Sporcuların olumlu düşünme beceri düzeylerini belirlemek için tanımlayıcı istatistiklerden faydalanılmıştır. Anlamlılık düzeyi .05 olarak belirlenmiştir. Yapılan analiz sonucu elde edilen bulgulara göre; sporcuların olumlu düşünme beceri düzeyleri ile cinsiyet arasında yapılan karşılaştırmada anlamlı farklılık olmadığı tespit edilmiştir. Sporcuların olumlu düşünme beceri düzeyleri ile yaş arasında yapılan karşılaştırmada anlamlı bir farklılık olduğu görülmüştür. Sporcuların aktif spor yapma durumları ile olumlu düşünme becerileri arasında anlamlı bir farklılık olmadığı tespit edilmiştir. Sporcuların yaşadığı bölge durumu ile olumlu düşünme beceri düzeyleri arasında anlamlı bir farklılık saptanmıştır. Sporcuların eğitim durumları ile olumlu düşünme becerileri arasında anlamlı farklılık tespit edilmiştir. Sonuç olarak sporcuların olumlu düşünme beceri düzeyleri ile eğitim durumu, yaş, yaşadığı bölge arasında anlamlı farklılıklar tespit edilirken cinsiyet ve aktif spor yapma durumlarında herhangi bir farklılık bulunamamıştır.

Citation Owners
Attention!
To view citations of publications, you must access Sobiad from a Member University Network. You can contact the Library and Documentation Department for our institution to become a member of Sobiad.
Off-Campus Access
If you are affiliated with a Sobiad Subscriber organization, you can use Login Panel for external access. You can easily sign up and log in with your corporate e-mail address.
Similar Articles




Gaziantep Üniversitesi Spor Bilimleri Dergisi

Field :   Spor Bilimleri

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 281
Cite : 1.824
2023 Impact : 0.288
Gaziantep Üniversitesi Spor Bilimleri Dergisi