Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 9
 İndirme 7
Orta Gelir Tuzağı: Kırılgan Beşli Ekonomilerinden Kanıtlar
2019
Dergi:  
İnsan ve Toplum Bilimleri Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Genel olarak, büyüme terimi yüksek gelirle, kalkınma terimi ise düşük ve orta gelirli ülkelerle ilişkilidir. Ancak, orta gelir tuzağı kavramı, büyüme ve kalkınma literatüründe yeni tartışmalara neden olmaktadır. İktisat teorisindeki teorik ve ampirik çalışmalar, düşük gelirli ülkelerin uzun yıllar boyunca belirli bir gelir aralığında kaldığını göstermektedir. Bu çalışmada, 1968-2017 yılları arasında kırılgan beşli olarak adlandırılan Brezilya, Hindistan, Endonezya, Güney Afrika ve Türkiye ekonomilerinin, orta gelir tuzağına düşüp düşmediği birim kök testi yardımıyla araştırılmıştır. Birim kök testi sonuçları, kırılgan ekonomilerin bu süre zarfında orta gelir tuzağına düştüğünü göstermektedir.               

Anahtar Kelimeler:

The Middle-income Trap: Evidences From Fragile Five Economies
2019
Yazar:  
Özet:

In general, the term growth is associated with high income, whereas the term development is associated with low and middle income countries. However, the concept of middle income trap causes new discussions in the growth and development literature. Theoretical and empirical studies in economic theory show that the low income countries have remained in a specific income range for many years. This study was carried out to reveal whether the economies of Brasil, India, Indonesia, South Africa and Turkey, which were called the fragile five in the years between 1968-2017, had fallen into the middle income trap or not with the help of unit root test. Results of the unit root test show that the fragile economies had fallen into the middle income trap in that period.  

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










İnsan ve Toplum Bilimleri Araştırmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.642
Atıf : 7.595
İnsan ve Toplum Bilimleri Araştırmaları Dergisi