Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 33
 İndirme 3
THE INVESTIGATION OF RELATIONSHIP BETWEEN PERCEIVED STRESS LEVEL OF UNIVERSITY STUDENTS AND STYLES OF COPING WITH STRESS
2017
Dergi:  
Journal of Management and Economics Research
Yazar:  
Özet:

Stres, günlük yaşantıda bireylerin maruz kaldığı bir olgudur. Üniversiteye yeni başlamanın getirdiği değişiklikler ve eğitim boyunca karşılaşılan durumlar öğrenciler üzerinde strese neden olabilmektedir. Çalışmanın amacı, üniversite öğrencilerinin algıladıkları stres düzeyinin belirlenmesi ve algılanan stres ile stresle başa çıkma tarzları arasındaki ilişkinin incelenmesidir. Araştırmanın örneklemini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde öğrenim gören 239 işletme bölümü öğrencisi oluşturmaktadır. Verilerin toplanması anket yöntemiyle gerçekleştirilmiştir. Elde edilen verilerin analizinde, pearson momentler çarpım korelasyon katsayısı, t testi, tek yönlü varyans analizi (ANOVA) tekniklerinden yararlanılmıştır. Araştırma sonucunda, öğrencilerin büyük çoğunluğunun orta düzeyde strese sahip olduğu; algılanan stres ile stresle başa çıkma tarzları ölçeğinin kendine güvenli yaklaşım ve iyimser yaklaşım alt boyutları arasında negatif ve zayıf düzeyde, çaresiz yaklaşım ve boyun eğici yaklaşım alt boyutları arasında pozitif ve zayıf düzeyde bir ilişki olduğu; algılanan stres düzeyinin cinsiyet değişkenine göre farklılaştığı; algılanan stres düzeyi ve stresle başa çıkma tarzlarının sınıf, yaş, arkadaşlarla iletişim, memnuniyet derecesine göre farklılaşmadığı tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Journal of Management and Economics Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 888
Atıf : 3.517
2023 Impact/Etki : 0.175
Journal of Management and Economics Research