Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 8
 İndirme 1
KAYNAKLARI VE YAPISAL ÖZELLİKLERİ AÇISINDAN ANTİK MISIR’DA ETİK
2022
Dergi:  
Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Toplumsal değerleri yansıtan ve buna uygun bir etik anlayışından kadim uygarlıklar dönemlerinde de söz edilebilir. İnsanlık tarihi açısından en önemli uygarlıklardan biri olan ve diğer uygarlıklarla girmiş olduğu ilişkilerle onlardan etkilendiği gibi aynı zamanda da etkileyen Mısır uygarlığı, etik anlayış açısından da günümüze kadar uzanan etkilere sahiptir. Etik anlayış, politik ve kültürel düzlemde yapıların ortaya çıkmasının zemini oluşturur. Bu bağlamda insanlığın birikiminin önemli bir parçası olan Antik Mısır’daki toplumsal yapılarla etik anlayış arasındaki ilişki de önem kazanır. Bir başka deyişle, toplumsal yaşam pratikleriyle yapısallaşan ilişkilerin felsefi boyutuna ulaşabilme imkânı sunar. Mısır’ın en önemli karakteristik özelliği, sahip olduğu ekolojinin yaptığı etkidir. Mısır’ın tarihine her alanda hâkim olan bu ekoloji tarih boyunca din, siyaset, sanat, edebiyat, iktisat, folklor, mitoloji, mimari gibi pek çok alanda kendisini hissettirmiştir (Aydın, 2019: 7-8). Mısır’ın tarihsel sürecine ve gelişimine paralel olarak diğer alanlarına da yön veren ana unsurun, coğrafi şartlarının yanı sıra bölgenin izole yapısı olmuştur diyebiliriz. Mısırlılar bütün hayatlarını ve kültürlerini, çevresinde yaşadıkları Nil Nehri’ne göre biçimlendirmişlerdir (Babila, 2015: 5). Antik Mısır’ın ana niteliği ve kültürel yapısına bakıldığında, toplumun ölümden sonraki hayatı düzenlemek için gündelik hayatını ona göre konumlandırdığını, bir nevi ahirette daha iyi yaşayabilmek için dünyevi yaşamını kurguladığını görürüz.

Anahtar Kelimeler:

null
2022
Yazar:  
0
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.927
Atıf : 18.242
2023 Impact/Etki : 0.337
Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi