Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 27
 Görüntüleme 12
TÜRKİYE-AB İLİŞKİLERİNDE GERİ KABUL VE VİZE SERBESTLİĞİ: HAREKETLİLİĞİN YÖNETİMİ
2015
Dergi:  
Marmara Avrupa Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

AB ve Türkiye ilişkilerinde vize serbestliği süreci ve göçün kontrol altına alınmasında işbirliği iki taraf arasında hareketliliğin ve göçün yönetimi olarak ayrı bir alan oluşturmaktadır. Bu kapsamda, Türkiye AB’den vizesiz seyahat talebindebulunmakta ve 26 Schengen alanı ülkesine kısa seyahatlerde Schengen vizesi zorunluluğun kaldırılmasını istemektedir. AB ise vizenin kaldırılması için önkoşulolarak Geri Kabul Anlaşması’nın imzalanmasını ve uygulamaya konulmasını öngörmüştür. Yaklaşık on yıl devam eden Geri Kabul Anlaşması müzakereleri 2013 yılında anlaşmanın imzalanması ile sonuçlanmıştır. Geri Kabul Anlaşması’nın imzalanması ile AB ve Türkiye arasında onaylanan “Türkiye ile Vizesiz RejimeYönelik Yol Haritası” uygulamaya konulmuştur. Vizesiz dolaşım için 72 kriterbarındıran bu yol haritası doğrultusunda Türkiye çalışmalarını başlatmıştır. Vize serbestliğine yönelik yol haritası ile regüle edilen bu alan, AB ile ilişkilerde müzakere sürecine içkin olandan ayrı bir koşulluluk mekanizması meydana getirmiştir. Türkiye’nin kriterleri yerine getirme düzeyi her sene Avrupa Komisyonu tarafından değerlendirilmektedir. Birbiriyle bağlantılı hale getirilen bu iki konu kapsamında yaklaşık üç yıl içinde AB ve Türkiye arasında geri kabul mekanizmasının işlemeye başlaması ve anlaşmanın etkili uygulanmasına bağlı olarak, Türkiye üzerinden geçerek AB ülkelerine yasadışı yollardan giren göçmenlerin AB ülkeleri tarafından iade edilmesi öngörülmektedir. Makalede AB-Türkiye Geri Kabul Anlaşması ve vize serbestliği konularındaki gelişmeler bağlantılı olarak ele alınmakta ve bu kritik önemdeki konuların AB-Türkiye ilişkilerine etkileri incelenmektedir.

Anahtar Kelimeler:

0
2015
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
Marmara Avrupa Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 441
Atıf : 567
Marmara Avrupa Araştırmaları Dergisi