Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 66
 İndirme 12
KAMU İDARELERİNDE ESNEK ÇALIŞMAYA DAİR KAVRAMSAL BİR ÇERÇEVE
2018
Dergi:  
Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Esnek çalışma, gelişen dünyanın yeni trendlerinden biri olarak çalışma hayatını yeniden şekillendirmektedir. Özellikle özel sektörde uygulamasını görebildiğimiz bu yöntem, ülkemiz açısından da arzulanan bir seyir izlemektedir. Ülkemiz kamu personel sistemini düzenleyen 657 sayılı Devlet Memurları Temel Kanununun 100. maddesine ilave edilen fıkra uyarınca “Bütün memurların gerçekleştirdikleri hizmetlerin niteliklerine göre çalışma saat ve süreleriyle görev yerlerine bağlı olmadan çalışabilmelerinin imkân dâhilinde olduğu” ifadesiyle esnek çalışmanın önü açılıp özel kurumlarda uygulanabilen esnek çalışma kamu sektörüne de taşınılmaya çalışılmaktadır. Çalışma ortamı ve koşulları hem özel idarelerin hem de kamu idarelerinin ilgi alanındadır. Bu bağlamda kurumlar açısından esnek çalışma, önemli bir uygulamadır. Esnek çalışma, özünde esneklik kavramını barındırırken; çalışma koşullarına çeşitlilik sağlamaya imkân veren çalışma modelidir. Esnek çalışma uygulamaları çalışanın tatminini artırırken; kurumun hedeflerine ulaşması anlamında da verimliliği yükseltmektedir. Bu doğrultuda makalede esnek çalışma sistemi ve ilgili kavramlarının incelenip modern yönetim yaklaşımlarına dayalı esnek çalışma sistemlerinin Türkiye’de kamu idarelerinde uygulanabilirliğinin ortaya konulması amaçlanmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

A coveted coveted coveted coveted covet
2018
Yazar:  
Özet:

Flexible work reforms work life as one of the new trends in the developing world. This method, especially in the private sector we can see its application, follows a desirable journey from the point of view of our country. According to the article 100 of the State Officers Basic Act of 657 which regulates the public staff system in our country, "All officials are in the possibility to work without depending on their work hours and times according to the qualities of the services they perform" the flexible work is open to the front and flexible work can be implemented in private institutions is also attempted to move to the public sector. The work environment and conditions are in the interests of both private and public administrations. In this context, flexible work in terms of institutions is an important practice. Flexible work is a work model that enables the working conditions to be diversified, while in its essence contains the concept of flexibility. Flexible work practices increase the satisfaction of the employee, while increasing the efficiency in order to the objectives of the institution. In this direction, the article aims to study the flexible work system and its related concepts and to reveal the applicability of flexible work systems based on modern management approaches in the public administration in Turkey.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Filoloji; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 788
Atıf : 7.224
Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi