Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 18
 İndirme 1
Üniversite Öğrencilerinin Sosyal Medyada Hipergerçeklik ve Problemli Sosyal Medya Kullanımı Açısından Farkındalıkları: Nitel Bir Çalışma
2022
Dergi:  
Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Sosyal medyanın, insanların gerçeklik algısını nasıl değiştirdiği son yıllarda bir tartışma konusu haline gelmiştir. Özellikle gençlerin aşırı sosyal medya kullanımı, ebeveynleri, eğitimcileri ve gençlik araştırmacılarını endişelendirmeye başlamıştır. Bu anlamda; bu çalışma, gençlerin, sosyal medya kullanımlarının ne kadar farkında olduklarını ve sosyal medyadaki ile normal hayattaki gerçekliği nasıl ayırt ettiklerini tespit etme amacındadır. Konya’ daki bir üniversitede 30 kişilik bir evreni oluşturan 3. Sınıf Grafik Tasarımı öğrencileri 2021-2022 akademik yılının ilk döneminde “Hayatın Bu Değil” adlı projeyi başlatmışlardır. Bu öğrencilerin belli bir düzeyde farkındalıkları olduğu düşüncesinden yola çıkılarak, örneklem bu evrenden oluşturulmuştur. 27 kişi çalışmaya katılım sağlayarak derinlemesine görüşme gerçekleştirmiştir. Baudrıllard’ın Simülasyon Kuramı ve Griffiths’ in BSMAS ölçeğinde bulunan bağımlılık değişkenleri olarak SM bağımlılık bileşenlerine dayanarak tematik analiz yapılmıştır. Çalışma, gençlerin, normal hayatlarında ve sosyal medyadaki hayatlarında bulunan gerçeklik arasında denge sağlayabildikleri ve kendilerine bir farkındalık görevi veya eğitimi verildiğinde sosyal medya kullanımlarını kontrol edebildikleri sonucuna varmıştır. Bu anlamda; çalışmanın, sosyal medya araştırmalarına ve gençlerin bağımlı davranışlarına yönelik çalışmalar yapan profesyonellere katkı sağlayacağı düşünülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

University Students' Awareness of Social Media Hyper-Reality and Problematic Social Media Use: A Qualitative Study
2022
Yazar:  
Özet:

In recent years, social media has become a topic of debate about how people have changed their perception of reality. In particular, youth's excessive use of social media has begun to worry parents, educators and youth researchers. In this sense, this study aims to identify how young people are aware of their social media uses and how they distinguish reality in social media from normal life. A university in Konya forms a university of 30 people. Class Graphic Design students have launched the project "This Is Not Life" in the first period of the 2021-2022 academic year. Based on the idea that these students have a certain level of consciousness, the sample is created from this universe. 27 people participated in the workshop. Baudrıllard's Simulation Theory and the BSMAS scale of Griffiths' addiction variables are based on SM addiction components. The study concluded that young people were able to balance between their normal lives and reality in their social media lives, and they were able to control their use of social media when they were given a task of awareness or education. In this sense, it is believed that the study will contribute to social media research and professionals who work towards the addictive behavior of young people.

Anahtar Kelimeler:

The University Students’ Awareness Of Hyperreality On Social Media and Problematic Social Media Usage: A Qualitative Study
2022
Yazar:  
Özet:

How social media has changed people’s perception of reality is a question of debate in recent years. Excessive social media usage particularly among young people has begun to worry parents, educators and youth researchers. Hence; the study aims to detect how young people are aware of their social media usage and their ability to differentiate the reality between social media and their normal life. The 3rd grade Graphic Design students, consisting 30 persons of population, in a university in Konya started a social responsibility project called “ThisIsNotYourLife” in the first term of 2021-2022 academic year. Regarding the fact that those students have an awareness in a certain extent, the sample was crewed from this population. 27 of the population participated in the study to make an in-depth interview. Thematic analysis was employed depending on Baudrillard’s Simulations Theory and Griffiths’ addiction variables used in the BSMAS as SM addiction components. The study concluded young people could hold a balance between the reality of their normal life and social media life and control their social media usage if they are given an awareness task or training. The study is thought to make contributions to social media usage research and professionals who work on young people’s addiction behavior.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.308
Atıf : 12.598
2023 Impact/Etki : 0.3
Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi