Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 25
 İndirme 2
Fomo ve Problemli Sosyal Medya Kullanımı: Türkiye’deki Üniversite Öğrencileri Üzerinde Bir Araştırma
2021
Dergi:  
AJIT-e: Academic Journal of Information Technology
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma gelişmeleri kaçırma korkusu (FOMO) ve aşırı sosyal medya kullanımı arasındaki ilişkiyi Türkiye’deki üniversite öğrencileri (17-55 yaş aralığı) üzerinde incelemektedir. FOMO ölçeğine ait faktör analizi söz konusu kavramın iki boyut olarak değerlendirilebileceğini göstermiştir: (1) Deneyim kaçırma korkusu ve (2) Aktivite kaçırma korkusu. Sonuçlar aktivite kaçırma korkusunun problemli sosyal medya kullanımını arttırdığını ancak deneyim kaçırma korkusunun önemli bir etkisinin olmadığını göstermiştir. Bu ilişkinin ters yönde de geçerli olduğu görülmüştür: Sosyal medya kullanımı tutkusu gelişmeleri kaçırma korkusunda (aktivite ve deneyim) artışa yol açmıştır. Deneyim kaçırma korkusu problemli sosyal medya kullanımı (PSMU) ve sosyal medya kullanma arzusu ile ilişkilidir.

Anahtar Kelimeler:

Fear Of Missing Out and Problematic Social Media Use: A Research Among University Students In Turkey
2021
Yazar:  
Özet:

This study examines the relationship of fear of missing out (FOMO) with heavy social networking among Turkish university students (aged 17 - 55). Factor analysis of FOMO scale led us to evaluate the construct under two dimensions as (1) fear of missing experience and (2) fear of missing activity. The results revealed that fear of missing activity increases social media intrusion while fear of missing experience is found to have no significant effect. The reverse relationship is also valid: an urge to use social media predicts fear of missing out (activity and experience). Fear of missing experience is associated with problematic social media use (PSMU) and a high desire to use social media.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








AJIT-e: Academic Journal of Information Technology

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 332
Atıf : 1.847
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini