Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 30
 İndirme 1
Çorum Hasan Paşa Kütüphanesi’nde Bulunan İslâm Tarihi İle İlgili Yazmalar
2002
Dergi:  
Hitit İlahiyat Dergisi
Yazar:  
Özet:

İç Anadolu-Karadeniz güzergahı üzerinde bulunan Çorum’da ilk kütüphane 1756 tarihinde Hacı Ali Mahmut Efendi tarafından kurulmuştur. 1787’de kurulan ikinci kütüphane ise Şimdiki Ulu Camii’nin hemen altındaki İstiklal İlköğretim Okulu’nun bahçesinde Süleyman Fevzi Paşa tarafından kurulmuştur. Daha sonra 1878 tarihinde Çorum müftüsü Ahmet Fevzi Efendi, günümüzde Kurtoğlu medresesi olarak bilinen Emir Ahmed mahallesindeki medresenin bir bölümünü vakıf kütüphanesi haline getirerek 3000 cilde yakın eser koydurmuştur. Sokak kapısı üzerindeki kitabesi halen Çorum Müzesi’nde bulunmakta olan bu kütüphane,1 şehrin ilim-kültür tarihinde önemli bir yere sahip olmuştur.

Anahtar Kelimeler:

writes related to the history of the name in the library of çorum hasan paşa
2002
Yazar:  
Özet:

the first library was built on the domestic anadolukara sea route, was founded in 1787 by the master of the pilgrimage on 1756, the second library was founded in 1787 and the second library was founded by the istiklal primary school in the garden of the mosque immediately under the present ulu mosque, then in the history of 1878, the rum muftzi master is now a foundation library of the medrese in the ahmed neighborhood, which is known as the magtoglu medresesi, making an important library in the history of the library of the city, which was close to 3000 museums

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Hitit İlahiyat Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 639
Atıf : 1.712
2023 Impact/Etki : 0.158
Hitit İlahiyat Dergisi