User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 100
 Downloands 27
Mezhepsel Çoğulculuk Bağlamında Din Eğitimi ve Öğretimini Yeniden Yapılandırmak Mümkün mü?
2018
Journal:  
Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi
Author:  
Abstract:

Bu çalışmanın amacı ülkemizin mezhepsel çoğulculuk gerçeğini göz önünde bulundurarak genel anlamda “Din Eğitimi ve Öğretimi” özelinde ise “Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi” ders müfredatının yeniden yapılandırılmasının imkânını ortaya koymaktır. İslam dininin anlaşılması noktasında toplum tabakalarında birçok farklı anlayış ve yorumların geliştirildiği bilinmektedir. Gerek itikadi gerekse ameli boyutta ortaya çıkan farklı dini gruplar veya dini anlayışların varlığı, Türkiye?deki din eğitimi ve öğretiminde veya daha özel anlamda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinde temsil edilme sorununu da beraberinde getirmektedir. Temsiliyet sorunun ortadan kaldırılması noktasında nelerin yapılabileceği konusu araştırmamızda tartışılmıştır. Araştırmamızın verileri literatür metodu kullanılarak elde edilmiştir. Din eğitimi ve öğretiminin temel amaçlarından birisi toplumdaki farklı dinî anlayış ve yaşayışların sosyal bir olgu olduğu bilincine varılması ve başkalarının inanç ve yaşayışlarına hoşgörü ile yaklaşılmasının sağlanmasıdır. Eşitlik prensibinden hareketle farklı din anlayışlarına “Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi” ders müfredatında yer verilmesi, tanıtılması ötekileştirici, ayrıştırıcılıktan ziyade hoşgörü ve saygı temelinde birleştirici olmasının sağlanmasıdır.

Keywords:

null
2018
Author:  
0
2018
Author:  
Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles




Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi

Field :   İlahiyat

Journal Type :   Ulusal

Metrics
Article : 189
Cite : 30
Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi