Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 28
 İndirme 6
İNGİLTERE VE FRANSA’DA KADINLARIN SAÇ POLİTİKALARI VE SAÇ GÜZELLİĞİ ALGILARI (19. YÜZYIL’DAN 20. YÜZYIL’A)
2018
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

“Güzel”, toplumlar tarafından genellikle kadınla özdeşleştirilmiş bir kelimedir çünkü Antik zamanlardan beri kadın ve kadın bedeni güzelliğin sembolü olarak düşünülmüş ve zaman içerisinde değişim gösterse de güzelliğin idealize edilmiş hali her daim kadın bedeni üzerinden yapılmıştır. Güzellik algısının kültürel ve tarihsel olarak değişimini düşündüğümüzde mutlak güzellikten ve kadınların kaderini hangi estetik kriterin belirlediğinden bahsetmek zordur. Çünkü bir kadını güzel/bir erkeği yakışıklı olarak tanımlayan sosyal yargılar oldukça karışık olgulardır, bu karışıklığın sebebi objektif standartların olmamasının yanı sıra bu standardı belirlemeye çalıştığımızda da objektif olmanın zorluğudur. Bir diğer yandan, insanların güzelliğe dair yargıları beden parçalarının estetik görünüşünden ortaya çıkabilir çünkü beden parçaları kadın ve erkeğin genel görünüşüne katkı sağlayarak kişilerin güzel ya da yakışıklı algılanmalarına sebep olur. Saç, insanların karşısındaki kişiyi güzel olarak algılamalarını sağlayan en önemli bedensel parçaların başında gelir ve kadın güzelliğinin de yadsınamaz bir öğesidir. Çünkü saç, bedenin sadece bir parçası değil, özellikle kadınları hesaba kattığımızda, aynı zamanda süsüdür. Martin Luther’in “saç bir kadının en zengin süsüdür” sözü bu görüşü destekleyici niteliktedir. Tüm bunların sonucunda, çalışmanın ana teması kadın saçı olarak seçilmiş, bu temada da 19. ve 20. yüzyıl İngiliz ve Fransız kadınlarının saç ve saç güzelliği algıları odak haline getirilmiştir. Çalışmada bu odaklar analiz edilirken aynı zamanda Batı Avrupa kadınlarının saça ve saç güzelliğine dair algılarının kısa bir tarihsel özeti sunulacaktır.

Anahtar Kelimeler:

null
2018
Yazar:  
0
2018
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 1.548
Journal of Social and Humanities Sciences Research