User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 20
[Birinci sınıf öğretmenlerinin ilköğretim uyum ve hazinlik programına ilişkin görüşlerinin değerlendirilmesi]
2015
Journal:  
Eğitim Bilimleri Araştırmaları Dergisi
Author:  
Abstract:

Okul öncesinden veya evden ilkokula geçiş öğrencilerin eğitim serüvenindeki ilk ve en önemli aşaması olarak görülebilir. Çocuklar artık alışkın oldukları çevreden çıkıp formal bir eğitim ortamına transfer olmaktadırlar. Bir ev veya eğitim ortamından okul ortamına aktarılmak alanyazında ‚geçiş‛ veya ‚transfer‛ olarak ifade edilmektedir. Bu çalışmada ‚geçiş‛ kelimesi okul öncesinden ilköğretime doğru geçilen aşama olarak kullanılmıştır. Bu çalışmanın amacı evden veya okul öncesinden ilköğretime geçiş yapan öğrencilere uygulanan Uyum ve Hazırlık Programını öğretmen görüşlerine göre incelemektir. Aile veya okul öncesi eğitimde beraber olduğu arkadaş çevresinden farklı bir eğitim ortamına giren çocuk yeni arkadaşlarına, yeni öğretmenine veya sınıf ortamına uyum sağlamada zorluk çekebilir. Yapılan araştırmalar çocukların okula geçişte yaşadıkları diğer problemlerin okul kurallarına uyma, rakamlar ve okuma-yazmaya geçişte yoğunlaştığını göstermektedir (Rimm-Kaufman, Pianta & Cox, 2000; Margetts, 2002). İlköğretim formal eğitim ortamının gerektirdiği kuralları da beraberinde getirmektedir. Bu bağlamda okula uyum sağlamada öğrenciye yardımcı olacak sosyal beceriler; bağımsızlık, dil ve iletişim becerileri, sırada oturma becerisi, dinleme ve konsantrasyon olarak ifade edilmektedir (Dockett & Perry, 2004). Öğrencilerin bu becerilere sahip olması okul kurallarına uymada adaptasyonlarını kolaylaştıracaktır.

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles








Eğitim Bilimleri Araştırmaları Dergisi

Field :   Eğitim Bilimleri

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 337
Cite : 3.641
Eğitim Bilimleri Araştırmaları Dergisi