Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 12
 İndirme 10
HEMŞİRELERİN ÇALIŞMA ORTAMLARININ HASTA VE HEMŞİRE GÜVENLİĞİ AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ
2019
Dergi:  
Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Başlık: HEMŞİRELERİN ÇALIŞMA ORTAMLARININ HASTA VE HEMŞİRE GÜVENLİĞİ AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ Özet: Amaç:Bu araştırma, hemşirelerin çalışma ortamlarının hasta ve hemşire güvenliği açısından değerlendirilmesi amacıyla yapılmıştır. Gereç ve Yöntem:Araştırmanın evrenini, İzmir Kamu Hastaneler Kurumu Güney Genel Sekreterliği Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışan ve araştırmaya gönüllü olarak katılan 393 hemşire oluşturmuştur. Araştırmanın verileri, sosyo-demografik özellikler, hasta ve hemşire güvenliğine yönelik hazırlanan “Bilgi formu" ve "Çalışma Ortamı Ölçeği" kullanılmıştır. Verilerin analizinde, sıklık, yüzde ve ortalama, bağımsız değişkenler ile ölçek alt boyut ortalamaları için tek yönlü varyans analizi uygulanmıştır. Bulgular ve Sonuç: Araştırmaya katılan hemşirelerin yaş ortalaması 35,76±7,10, %50,4'ünün 30-39 yaş grubunda olduğu, %57,8'inin lisans mezunu ve %79,1'inin servis hemşiresi olarak çalıştığı belirlenmiştir. Hasta güvenliğini tehdit eden en önemli olayın %66,2 ile “Hasta düşmeleri”, olduğu saptanmıştır. Çalışma Ortamı Ölçeği puan ortalaması 3,51±1,0 (Min:2,94, Max:3,97) olarak bulunmuştur. 30-39 yaş grubunda olan hemşirelerin “iş doyumu”alt boyut puan ortalamalarının ve cerrahi birimlerde çalışanların ise “mesleki ilişkiler” alt boyut puan ortalamalarının anlamlı olarak daha yüksek olduğu bulunmuştur. (p<0, 05). Hemşirelerin çalışma ortamlarını olumlu değerlendirdikleri belirlenmiştir. Anahtar kelimeler: Çalışma ortamı, Hasta güvenliği, Hemşire güvenliği. Destekleyen kurumlar: Kaynakça:

Anahtar Kelimeler:

The safety of the patient and the safety of the nurse.
2019
Yazar:  
Özet:

Title: The assessment of the health and safety of nurses from the patient to the nurses Summary: Purpose: This study was conducted with the aim of evaluating nurses’ work environments from the patient and nurses’ safety. The universe of research has been formed by 393 nurses working and voluntarily participating in the research at the Bozyaka Education and Research Hospital, the Southern Secretariat of the Izmir Public Hospitals Institution. The research data, socio-demographic characteristics, prepared for the safety of patients and nurses were used as well as the "Information Form" and the "Working Environment Scale". In the analysis of the data, the frequency, percentage and average, independent variables and scale subdimensional medias have been applied one-way variance analysis. Results and Results: The average age of the nurses involved was 35,76±7,10, 50,4 percent in the age group of 30-39, 57,8 percent graduate and 79,1 percent servicing nurses. It is estimated that 66.2% of the major incidents that threaten the safety of the patient were "patient falls". The work environment measurement score average was 3,51±1,0 (Min:2,94, Max:3,97) Nurses in the age group of 30-39 found that the "work satisfaction" low-dimensional score average and the "professional relationships" low-dimensional score average were significantly higher for those working in the surgical units. by p<0, 05 . The nurses are positive in their working environments. Keywords: healthcare, healthcare, healthcare, healthcare, healthcare. The supporting sources:

Anahtar Kelimeler:

2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.085
Atıf : 3.403
2023 Impact/Etki : 0.132
Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dergisi