Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 11
 Görüntüleme 12
Hemşirelerde İş Güvenliğinin Bazı Değişkenler Yönünden İncelenmesi
2019
Dergi:  
Süleyman Demirel Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Tanımlayıcı ve ilişki arayıcı tipteki bu araştırma hemşirelerde iş güvenliğini bazı değişkenler yönünden incelemek amacı ile yapıldı. Materyal-Metot: Araştırmanın örneklemini bir üniversitenin farklı iki hastanesinde çalışan ve araştırmaya istekli ve gönüllü olan toplam 1072 hemşire oluşturdu. Araştırmanın verileri “Hemşire Bilgi Formu ve İş Güvenliği Ölçeği” ile toplandı. Bulgular: Araştırmaya katılan hemşirelerin yaş ortalaması 35,43±8,85 yıl olup çoğunluğunu (%94,6) kadın hemşireler oluşturdu. Hemşirelerin %61,8’inin evli, %65,1’inin lisans mezunu olduğu belirlendi. Hemşirelerin “Mesleki hastalıklar ve şikâyetler” alt boyutu toplam puan ortalamasının 1,65±0,65; “Sağlık taraması ve kayıt sistemleri” alt boyutu toplam puan ortalamasının 2,43±1,08; “Kazalar ve zehirlenmeler” alt boyutu toplam puan ortalamasının 2,53±1,18; “Yönetsel destek ve yaklaşımlar” alt boyutu toplam puan ortalamasının 1,95±0,88; “Malzeme, araç ve gereç denetimi” alt boyutu toplam puan ortalamasının 2,63±1,22; “Koruyucu önlemler ve kurallar” alt boyutu toplam puan ortalamasının 3,09±1,34; “Fiziksel ortam uygunluğu” alt boyutu toplam puan ortalamasının 2,34±1,26; İş Güvenliği Ölçeği toplam puan ortalamasının ise 2,23±0,72 (Min.=1-Mak.=5) olduğu belirlendi. Hemşirelerin iş kazası geçirme durumu ile iş güvenliğinin tüm alt boyutları ve toplam iş güvenliği puan ortalamaları arasında istatistiksel anlamlılıkla farklılıklar saptandı (p<0,05). Sonuç: Araştırmada hemşirelerin iş güvenliğinin yeterli düzeyde sağlanamadığı, hastanelerdeki hasta ve çalışan sağlığı komitelerine ve iş sağlığı ve güvenliği birimlerine bu anlamda çok büyük sorumluluklar düştüğü sonucuna varıldı.

Anahtar Kelimeler:

Healthcare in the Nurses is a change in safety.
2019
Yazar:  
Özet:

Purpose: This research of the identifying and relationship-seeking type was conducted with the aim of examining the safety of work in nurses in a certain direction of variables. Material-Method: The sample of the research was made by a total of 1072 nurses working in two different hospitals of a university and willing to research and volunteer. The data of the study was collected in the "Nursing Information Form and Employment Safety Scale". Results: The average age of the nurses involved in the study was 35.43±8.85 years and the majority (94.6%) were female nurses. 61.8 percent of nurses were married and 65.1 percent were graduates. The sub-dimensions of the nurses "Professional diseases and complaints" total score average of 1.65±0.65; the sub-dimensions of the total score average of the "Health screening and registration systems" 2.43±1.08; the sub-dimensions of the total score average of the "accidents and poisoning" 2.53±1.18; the sub-dimensions of the "Administrative support and approaches" total score average of the 1.95±0.88; the sub-dimensions of the "Material, Vehicle and Equipment Control" total score average of the 2.63±1.22; the sub-dimensions of the "Protective measures and rules" total score average of the 3.09±1.34; the sub-dimensions of the "Fysical environmental adequacy" total score of the 2.34±1.261; the sub-dimensions of the "Administrative support and approaches" Differences in statistical significance were identified between nurses' employment accident status and all underdimensions of employment safety and the total employment safety score average (p<0,05). The study concluded that nurses were not able to provide adequate level of work safety, and that patients and workers’ health committees and work health and safety units in the hospitals had great responsibilities in this regard.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Süleyman Demirel Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 592
Atıf : 1.117
Süleyman Demirel Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi