Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 120
 İndirme 17
DEYİMLERİN ÖĞRETİMİNDE DRAMA VE HİKÂYELEME YÖNTEMLERİNİN KULLANIMININ 7. SINIF ÖĞRENCİLERİNİN AKADEMİK BAŞARILARI VE KALICILIK DÜZEYLERİNE ETKİSİ
2015
Dergi:  
Route Education and Social Science Journal
Yazar:  
Özet:

Deyimler, dilin en önemli anlatım ögelerindendir. Özellikle örtülü anlam barındırması ve kalıplaşmış ifadeler olması deyimlerin öğreniminin dilin diğer anlatım ögelerine daha zor öğrenilmesine neden olmaktadır. Dolayısıyla deyimlerin öğretiminde farklı yöntem veya tekniklerin kullanımı önemli görülmektedir. Bu çalışmanın amacı, deyim öğretiminde drama ve hikâyeleme yöntemlerinin 7. sınıf öğrencilerinin akademik başarı ve kalıcılık düzeylerine etkisini incelemektir. Çalışma, ön test son teste dayalı deney ve kontrol gruplu deneysel bir araştırmadır. Araştırma Trabzon’da bir ilköğretim okulunda öğrenim gören 7/A (n=24), 7/B (n=24) ve 7/C (n=22) sınıfları ile yürütülmüş ve sınıflar sırasıyla drama grubu, hikâye grubu ve kontrol grubu olarak atanmıştır. Araştırmada veri toplamak amacıyla “Deyimler Akademik Başarı Testi” kullanılmıştır. Araştırma sonucunda drama ve hikâyeleme yöntemiyle öğrenim gören 7. sınıf öğrencilerinin akademik başarılarının anlatım yöntemiyle öğrenim gören öğrencilerden yüksek olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca drama yöntemiyle öğrenim gören öğrencilerin öğrenmede kalıcılık düzeylerinin diğer yöntemlerle öğrenim gören öğrencilere göre daha yüksek olduğu belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

null
2015
Yazar:  
0
2015
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Route Education and Social Science Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 2.706
Atıf : 1.349
2023 Impact/Etki : 0.026
Route Education and Social Science Journal