Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 26
 İndirme 4
Dijital Medya ve Din Eğitimi: Ayrı Dünyalar?
2021
Dergi:  
Çocuk ve Medeniyet
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada din eğitimi ile doğru dijital medya kullanımının birleştirilme sebepleri üzerinde durulmaktadır. 1. Günümüz çocuklarının ihtiyaçlarından bahsedebilmek için, günlük yaşantının gidişatından ve düzeninden ayrılması mümkün olmayan din eğitimi olgusunun ele alınması ve açıklığa kavuşturulması gerekmektedir. Dijital medyanın (bilgisayar tabanlı eğlence, sosyal medya kullanımı, kullanıcı bilgilerinin yönetilmesi vb.) (mir ist unklar, was mit letzterem gemeint ist, aber das könnte auf meine mangelnde Fachkenntnis zurückzuführen sein) çocukların yaşamlarında giderek daha fazla yer alması küresel bir süreç gibi görünmektedir. Çocukların gelecekleri ve meslekleriyle ilgili olarak, yeni medyanın öneminin bireyler için olduğu kadar modern toplumların ilerlemesi açısından da büyük ölçüde artması gerçekçi bir şekilde beklenilmelidir. 2. Din konusuna gelince, kimse dinin medyaya yatkınlığını göz ardı edemez: Din bile hedeflediği kitleye yaklaşmak için teknik araçlardan faydalanmaya ihtiyaç duyar. Din çocukların ve genç yetişkinlerin günlük yaşantılarına/yaşam dünyalarına yakın olduğu için; dinin uygunluğunun güçlendirilmesi, teknik medya gibi dijital ortamlardan faydalanılmasının dinin uygunluğunun ötesinde bir şey olmadığının ve modern toplumların tüm üyelerinin gerçek dünyalarına uzandığının gösterilmesi anlamına gelmektedir. Nihai gerçeklik zeminiyle olan temel ilişki hiçbir şeyi sınırları dışında bırakmamaktadır. Görselleştirme kapasitesi ve mantıksal yapının çok basit bir şekilde sunulabilmesi nedeniyle, dijital medya din eğitimi açısından son derece faydalı araçlar sunar. Din, katılaşmış ve nesnel bir inanma biçiminden ibaret değildir. Bunun yanı sıra, dini bakış açısıyla da yorumlanacak durumlarla ilgili yeterli bilgi edinmek için çok çaba gösterilmelidir. Farklı durumlarda bilgiyi başarılı bir şekilde kullanabilme kapasitesi, yeterliliğin ne olduğunun anlaşılmasını sağlayan anahtardır. “Yeterlilik”, düzenleyici bir fikir olan, kurumsal ve resmi ortamlarda (okul, üniversite vb.) öğrenme fikrine giderek daha fazla dönüşmüş gibi görünmektedir. Medyada yeterlilik ve dini bilgi yeterliliği birlikte artabilir. 4. Frankfurt Goethe Üniversitesi’nde 2005 yılından bu yana bilgisayar destekli din öğrenimine dair deneyim edinme şansımız oldu. Alman Piskopos Konferansı (DBK) tarafından ısmarlanan bir internet platformunu projelendirdik, gerçekleştirdik, uyguladık ve son olarak ancak -aynı derecede önemli değerlendirdik. Platform tüm okul türlerinde ilkokul ve ortaokul seviyesinde din eğitiminden sorumlu Almanca konuşan Katolik Öğretmenlere hitap etmektedir. Değerlendirme yoluyla, bilgisayar destekli din öğreniminin kullanışlılığını ve eğitim kurumlarındaki din eğitimi için faydalarını kanıtlayabiliriz.

Anahtar Kelimeler:

Digital Media and Religious Education: Separate Worlds?
2021
Yazar:  
Özet:

This study focuses on the reasons for the combination of religious education with the correct use of digital media. 1 . In order to be able to talk about the needs of today’s children, it is necessary to address and clarify the phenomenon of religious education that cannot be separated from the course and order of daily life. Digital media (computer-based entertainment, social media use, user information management, etc.) (mir ist unklar, was mit letzterem gemeint ist, aber das könnte auf meine mangelnde Fachkenntnis zurückzuführen sein) It seems a global process that children are increasingly involved in their lives. In relation to the future and professions of children, it should be realisticly expected that the importance of new media will greatly increase in terms of the progress of modern societies as well as for individuals. 2nd When it comes to religion, no one can ignore the tendency of religion to the media: even religion needs to take advantage of technical tools to approach its targeted audience. Because religion is close to the everyday lives of children and young adults, strengthening the conformity of religion means demonstrating that the use of digital environments such as technical media is nothing beyond the conformity of religion and that all members of modern societies are extended to the real worlds. The fundamental relationship with the ground of ultimate reality does not leave anything beyond its limits. Due to the capacity of visualization and the logical structure that can be presented in a very simple way, digital media offers extremely useful tools in terms of religious education. Religion is not a solid and objective form of belief. In addition, a lot of effort should be made to obtain sufficient information about the situations to be interpreted from a religious point of view. The ability to successfully use the information in different situations is the key to understanding what qualification is. "Qualification" is a regulatory idea, in corporate and official environments (school, university, etc.) The idea of learning appears to be increasingly transformed. Qualification in the media and religious knowledge can increase together. The fourth. We have had the opportunity to acquire experience in computer-supported religious learning at Frankfurt Goethe University since 2005. We designed, implemented, implemented, and ultimately evaluated a Internet platform ordered by the German Bishops’ Conference (DBK). The platform addresses Catholic Teachers who speak German at the primary and secondary school level in all kinds of schools. Through the evaluation, we can prove the usefulness of computer-backed religious learning and its benefits for religious education in educational institutions.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Çocuk ve Medeniyet

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 48
Atıf : 41
2023 Impact/Etki : 0.125
Çocuk ve Medeniyet