Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
 İndirme 1
Okul Öncesi Öğretmen Adaylarının Yaratıcı Düşünme Beceri Düzeylerinin belirlenmesi ve Çeşitli Değişkenler Açısından İncelenmesi
2023
Dergi:  
Batı Anadolu Eğitim Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Okul öncesi eğitimin verimliliği, okul öncesi öğretmeninin nitelikli olması ile mümkündür. Okul öncesi öğretmenlerinin yaratıcı düşünebilme becerilerine sahip olması ve gelecek nesilleri bu bakış açısıyla yetiştirmesi toplum gelişimi için önem arz etmektedir. Öğretmen adaylarına bu doğrultuda eğitim vermenin, yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmenin ve yaratıcılığa karşı olumlu tutum kazandırmanın, gelecek nesillerin yaratıcılık becerilerini olumlu yönde etkileyeceği gibi, aynı zamanda okul öncesi eğitimin niteliğini arttıracağı düşünülmektedir. Bu noktadan hareketle çalışmanın amacı, okul öncesi öğretmen adaylarının yaratıcı düşünme eğilimlerinin çeşitli değişkenler açısından incelenmesidir. Araştırmada nicel araştırma yöntemlerinden ilişkisel tarama modeli kullanılmıştır. Araştırmanın çalışma grubunu, Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği bölümü öğrencisi 1.sınıftan 4. sınıfa kadar olan, toplam 220 öğrenci oluşturmaktadır. Çalışmanın verileri, araştırmacı tarafından hazırlanan “Kişisel Bilgi Formu” ve Özgenel ve Çetin (2017) tarafından geliştirilen “Marmara Yaratıcı Düşünme Eğilimleri Ölçeği” kullanılmıştır. Araştırma sonucunda, öğretmen adaylarının yaratıcı düşünme eğilimlerinin yüksek olduğu görülmüştür. Elde edilen bulgulara göre adayların yaratıcı düşünme eğilimlerinin genel olarak anlamlı farklılık yaratmadığı sonucuna ulaşılmıştır. Ulaşılan sonuçlar ışığında öğretmen adayların algıları göz önüne alınarak farklı yöntem ve ölçme araçlarının kullanıldığı çalışmalar planlanmasının alana katkı sağlayacağı düşünülmüş ve bu doğrultuda önerilerde bulunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Batı Anadolu Eğitim Bilimleri Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 449
Atıf : 2.105
2023 Impact/Etki : 0.464
Batı Anadolu Eğitim Bilimleri Dergisi