Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 23
 İndirme 2
Karpal tünel sendromunda B12 vitamin eksikliği risk faktörü olabilir mi?
2019
Dergi:  
Abant Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

GİRİŞ ve AMAÇ: Karpal tünel sendromu şikayetleri olan hastalarda serum B12 vitamin düzeyinin elektrofizyolojik olarak KTS karpal tünel sendromu ve derecesi üzerine etkisi olup olmadığını saptamaktır.YÖNTEM ve GEREÇLER: Çalışmaya toplam 158 hasta dahil edildi. 77 KTS ve 81 tane elekfizyolojik olarak KTS saptanmayana hastanın B12 vitamin seviyeleri retrospektif olarak incelendi. Verilerin istatistiksel analizinde Shapiro Wilk, Kruskal Wallis ve Ki-Kare testleri kullanıldı. BULGULAR: Hastaların B12 vitamini düzeylerine bakıldığında %22,8’inde n=36 eksiklik tespit edilirken, %77,2’sinde n=122 normal olarak saptandı. KTS saptanan hastaların %12,7’sinde n=20 B12 vitamin eksikliği saptanırken, %36,1’inde n=77 saptanmadı. Elektrofizyolojik olarak KTS saptananlar ile saptanmayanlar arasında B12 vitamin eksikliği karşılaştırıldığında anlamlı fark saptanmamıştır p=0,351 . TARTIŞMA ve SONUÇ: İstatiksel olarak anlamlı olmasa da KTS saptanan hastalardaki B12 vitamin eksikliği özellikle ağır KTS olan hastalarda daha belirgindi. Bu da tedavide B12 vitamini kullanımını destelemektedir. Çalışmamızın daha geniş olgu sayısına sahip çalışmalarla desteklenmesi gereklidir.

Anahtar Kelimeler:

Can Vitamin B12 deficiency in Carpal Tunnel Syndrome be a risk factor?
2019
Yazar:  
Özet:

Introduction and Objective: It is to determine whether serum B12 vitamin levels in patients with carpal tunnel syndrome complaints are electrophysiologically influenced on the KTS carpal tunnel syndrome and degree.MOTHES and REQUIREMENTS: A total of 158 patients were included in the study. The patient’s levels of vitamin B12 were examined retrospectively, with 77 KTS and 81 electrophysiological KTS not identified. The statistical analysis of the data used the tests of Shapiro Wilk, Kruskal Wallis and Ki-Kare. The patient’s levels of vitamin B12 were found to have a deficiency of n=36 in 22.8 percent, while n=122 in 77.2 percent were normal. 12.7 percent of patients diagnosed with CTS were diagnosed with vitamin B12 deficiency, while 36.1 percent were not diagnosed with vitamin N=77. There was no significant difference between those identified electrophysiologically with those not identified when compared to vitamin B12 deficiency p=0,351. STATISTICALLY NOT IMPORTANT, but the deficiency of vitamin B12 in patients diagnosed with CTS was more apparent, especially in patients with severe CTS. This also causes the use of vitamin B12 in the treatment. It is necessary to support our work with a wider number of facts.

Anahtar Kelimeler:

Could Be B12 Vitamin Deficiency A Risk Factor In Carpal Tunnel Syndrome
2019
Yazar:  
Özet:

INTRODUCTION: To determine whether serum vitamin B12 levels have an effect on CTS carpal tunnel syndrome and grade of electrophysiological factors in patients with carpal tunnel syndrome.METHODS: A total of 158 patients were included in the study. 77 CTS and 81 non detected CTS patients’ vitamin B12 levels were retrospectively determined. Data were analyzed with Shapiro Wilk, Kruskal Wallis and Chi-Square statistic tests.RESULTS: When the vitamin B12 levels of the patients were examined, deficiency was detected in 22.8% n=36 patients and normal in 77.2% n=122 patients. Vitamin B12 deficiency was found in 12.7% n=20 of the patients with CTS while 36.1% n=77 were not detected. There was no significant difference between the patients with CTS and those who were not detected as compared to B12 vitamin deficiency p = 0.351 .DISCUSSION AND CONCLUSION: Although it was not statistically significant, vitamin B12 deficiency was significantly more pronounced in patients with severe CTS. This supports the use of vitamin B12 in treatment CTS. Our study should be supported by studies with a larger number of cases.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Abant Tıp Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 568
Atıf : 331
Abant Tıp Dergisi