Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 5
 İndirme 2
Kıl Keçilerinin Döl ve Süt Verimi Özellikleri Üzerine Genetik Olmayan Faktörlerin Etkisi
2019
Dergi:  
Kocatepe Veteriner Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, yarı entansif ve kurak az   nemli iklim koşullarında yetiştirilen Kıl keçilerinin döl verimi ve süt verimi üzerine genetik olmayan faktörlerin etkisini belirlemek ve bu faktörler arasındaki fenotipik korelasyonu araştırmaktır. Gebelik süresi (GL), gebelik başına düşen tohumlama sayısı (NSPC), laktasyon uzunluğu (LL), laskyason süt verimi (LMY) ve günlük süt verimi (DMY) üzerine genetik olmayan faktörlerin değerlendirilmesinde Genear linear model, diğer döl verim parametrelerinin değerlendirilmesinde ise Chi-square metodu kullanılmıştır. Tabii tohumlama yapılan gruptaki keçilerin gebelik oranı, doğu  m oranı ve tek doğum oranı suni tohumlama uygulananlardan daha yüksek iken, NSPC sayısı daha düşüktür. Yaş arttıkça LL, LMY ve DMY artmış (P<0.001), NSPC azalmış (P<0.001), tek ve ikiz doğum oranları ise dalgalanma göstermiştir (P<0.01). En iyi döl verimi ve süt verimi nin  5 ve daha yukarı yaşlı   ve 45.0-49.9 kg canlı ağırlığındaki keçilerde olduğu belirlenmiştir. Fluorogestone acetate içeren intravajinal sünger ile senkronizasyon   ile tabii tohumlama uygulaması nın  keçilerde oğlak verimini   arttırdığı   sonucuna varılmıştır. 

Anahtar Kelimeler:

Effect Of Non-genetic Factors On The Reproductive Performance and Milk Yield Characteristics Of Hair Goats
2019
Yazar:  
Özet:

The aim of this study was to determine the potential effect of non-genetic factors on certain production characteristics of Hair goats raised under semi-intensive management and dry- sub humid conditions, and to investigate phenotypic correlations between these traits. A generalized linear model was used to investigate the effect of non-genetic factors on gestation length (GL), number of services per conception (NSPC), lactation length (LL), lactation milk yield (LMY) and daily milk yield (DMY), while the Chi-square method was used to evaluate other fertility parameters. The pregnancy rate, birth rate and single-birth rate in the Traditional Group were higher, while the infertility rate and NSPC were lower, than those in the Artificial Group (P<0.001). Furthermore, it was determined that LL, LMY and DMY increased (P<0.001), the NSPC decreased (P<0.001), and birth and twinning rates fluctuated (P<0.01) as age increased. The best fertility and milk yield characteristics were in the ≥5 year-old-goats and live weights of 45.0-49.9 kg. In addition, it was determined that kid yield was increased in the goats synchronized with intravaginal sponges impregnated with fluorogestone acetate and in those bred via the traditional method.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Kocatepe Veteriner Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 698
Atıf : 2.319
2023 Impact/Etki : 0.084
Kocatepe Veteriner Dergisi