Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 41
 İndirme 18
AKADEMİK MOTİVASYON VE OKUL İMAJI İLİŞKİSİ
2019
Dergi:  
Sportif Bakış: Spor ve Eğitim Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin akademik motivasyonları ile okullarına ilişkin imaj algılarını bazı değişkenlere göre incelemektir. Çalışmada nicel araştırma yöntemi kullanılmıştır. Araştırmanın evrenini Ankara’da bulunan bir devlet üniversitesinin Spor Bilimleri Fakültesinde öğrenim gören 850 öğrenci, örneklemini ise bu evrenden kolayda örneklem yöntemi ile seçilen 343 öğrenci oluşturmuştur. Veri toplama aracı olarak kullanılan Kurumsal İmaj Ölçeğinde beşli, Akademik Motivasyon Ölçeğinde ise yedili Likert tipi derecelendirme ölçeği kullanılmıştır. Verilerin güvenirliği için Cronbach’s Alpha katsayısına bakılmış, kurumsal imaj algısı verileri için .92, akademik motivasyon verilerin için .88 bulunmuştur. Veriler normal dağıldığı için parametrik testlerden, Pearson Momentler Çarpımı Korelâsyonu, ikili gruplar için t testi, ikiden fazla gruplar için ANOVA testi kullanılmıştır. Gruplar arası farkı test etmek için Tukey HSD testi kullanılmıştır. Analiz sonuçlarına göre kurumsal imaj algısı ile akademik motivasyon arasında orta düzeyde pozitif ve anlamlı bir ilişki olduğu saptanmıştır. Sınıflara göre, akademik çevre, fiziksel çevre, toplumsal çevre boyutunda ve kurumsal imaja ilişkin görüşler arasında fark bulunmuştur. Öğrencilerinin sınıf ve cinsiyet değişkenlerine göre akademik motivasyon düzeyleri arasında fark bulunamamıştır. Motivasyonsuzluk alt boyutunda kadın öğrencilerin düzeyi erkek öğrencilere göre daha düşük bulunmuştur. Birinci sınıf öğrencilerinin dördüncü sınıf öğrencilerine göre, kadın öğrencilerin erkeklere göre, motivasyonsuzluk düzeylerinin daha düşük olduğu saptanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Academic Motivation and School Imaging Relationship
2019
Yazar:  
Özet:

The objective of this study is to study the academic motivations of the students of the Faculty of Sports Sciences and the image perceptions of their schools according to some variables. The research method was used in the study. The universe of research was studied at the Faculty of Sports Sciences of a state university located in Ankara by 850 students, while the sampling was made by 343 students selected by the sampling method from this universe. As a data collection tool, the corporate image scale is fifth, and the academic motivation scale is seven Likert-type scale. The Cronbach’s Alpha ratio for data reliability, found .92 for corporate image perception data, .88 for academic motivation data. From parametric tests, because the data is normally distributed, the Pearson Moment's Collapse Correlation, the t test for two groups, the ANOVA test for more than two groups, has been used. The Tukey HSD test was used to test the differences between groups. The analysis finds that there is a positive and meaningful relationship between corporate image perception and academic motivation. According to classes, the academic environment, the physical environment, the size of the social environment and the corporate image have been distinguished. There was no difference between the levels of academic motivation according to the class and gender variables of their students. The level of female students in the low-degree of motivation was found lower than the level of male students. According to first-class students, fourth-class students found that women’s students had lower levels of motivation than men.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Sportif Bakış: Spor ve Eğitim Bilimleri Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 197
Atıf : 674
Sportif Bakış: Spor ve Eğitim Bilimleri Dergisi