Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 2
Örgütsel Bilgi Paylaşımında Sürece Yönelik Tutum Modeli, Sosyal Ağ, Sosyal Güven ve Paylaşılan Hedefler: Pakistan'dan Ampirik Kanıt
2023
Dergi:  
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu makale, gerekçeli eylem teorisi ve davranışa yönelik tutum süreç modelini kavramsallaştırır ve bunları önceki araştırmalara entegre eder. Amaç, sosyal sermayenin örgütlerde bilgi paylaşımında önemli bir rolü olup olmadığını görmektir. Bu amaca ulaşmak için, araştırmacılar istatistiksel bir teknik olarak doğrulayıcı faktör analizi kullanarak 11 hipotezi ampirik olarak test ettiler (bu hipotezler başka ortamlarda zaten test edildiğinden dokuz tanesi doğrulandı, ikisi ilk kez test edildi). Çalışma için veriler Pakistan'ın Hayber Pakhtunkhwa eyaletindeki iki üniversitenin 114 öğretim üyesinden toplanmıştır. Sonuçlar, daha önce test edilen hipotezlerin çoğunluğunu (9'da 8) ve sosyal ağların ve paylaşılan hedeflerin bir çalışanın bilgi paylaşma isteği üzerindeki önemli katkısına dair kanıtları doğrulamıştır. Bununla birlikte, sosyal güven, çok ilginç olan ve daha derinlemesine araştırmaya ihtiyaç duyulan ters yönde önemli bir katkı göstermiştir. Benzer şekilde ilk defa test edilen 10. ve 11. hipotezler ampirik verilerle desteklenmemiştir. Bir bütün olarak, bu çalışmanın sonuçları, kuruluşlara pazarda varlığını sürdürmek için bilgi paylaşımının tartışılmaz olduğunu garanti eder. Sonuçlar ayrıca, kuruluşların bilgi paylaşımını etkilemek için daha elverişli bir atmosfer sağlaması durumunda çalışanların bilgiyi paylaşmaya istekli olduklarını açıkça ortaya koymuştur. Sonuçlar aynı zamanda güvenin mutlaklığına da meydan okumakta ve aynı zamanda olumsuz sonuçlara da yol açabilecek organizasyonların da olabileceklerini ileri sürmektedir. Sonuçların teorik olduğu kadar pratik çıkarımları da vardır. Çalışmanın bazı sınırlılıkları da bulunmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

The process-oriented attitude model in organizational information sharing, social networks, social trust and shared goals: the ambitious evidence from Pakistan
2023
Yazar:  
Özet:

This article concepts the theory of reasonable action and the model of the behavioral attitude process and integrates them with previous research. The aim is to see if social capital plays an important role in the sharing of information in organizations. To this goal, the researchers tested 11 hypotheses empirically using a statistical verifying factor analysis (nine of these hypotheses were confirmed since they were already tested in other environments, both were first tested). The data for the study was collected from 114 faculty members of two universities in the Pakistani state of Hayber Pakhtunkhwa. The results confirmed the majority of previously tested hypotheses (9 in 8) and evidence of the significant contribution of social networks and shared goals to an employee’s desire to share information. However, social confidence has shown a significant contribution to the opposite direction that is very interesting and needs more deep research. Similarly, the 10th and 11th hypotheses tested for the first time were not supported by empirical data. As a whole, the results of this study guarantee that the sharing of information to organizations to maintain their presence on the market is unmatched. The results also clearly showed that employees are willing to share information if organizations provide a more convenient atmosphere to influence information sharing. The results also challenge the absolute confidence and suggest that there may also be organizations that can lead to negative consequences. The results are both theoretical and practical. There are also some limitations of work.

Anahtar Kelimeler:

Attitude-to-process Model, Social Network, Social Trust and Shared Goals In Organizational Knowledge Sharing: Empirical Evidence From Pakistan
2023
Yazar:  
Özet:

This paper conceptualizes the theory-of-reasoned-action and attitude-to-behavior process model and integrates them into previous research. The target is to see whether social capital has any significant role in sharing of knowledge in organizations. To achieve the purpose, the researchers empirically tested 11 hypotheses (nine were put to validation as these hypotheses have already been tested in other settings while two were put to test for the first time) by employing confirmatory factor analysis as a statistical technique. Data for the study were collected from 114 faculty members of two universities in Khyber Pakhtunkhwa, Pakistan. The results validated the majority (8 out of the 9) of the previously tested hypotheses and evidence of the significant contribution of social networks and shared goals on an employee’s willingness of sharing knowledge. However, social trust has shown a significant contribution in the reverse direction which is very interesting and needs further in-depth exploration. Similarly, hypotheses 10 and 11, which were put to test for the first time, were not supported by the empirical data. As a whole, the results of this study warrant organizations that knowledge sharing is indisputable for remaining viable in the market. The results have also made this evident that employees are willing to share knowledge if organizations provide a more conducive atmosphere to affect knowledge sharing. The results also challenge the absoluteness of trust and demand organizations that could have negative results as well. The results have practical as well as theoretical implications. The study has some limitations as well.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 779
Atıf : 1.508
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi