Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 35
 İndirme 12
Social Trust, Authoritarianism and Immigration Attitudes
2019
Dergi:  
Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Son yıllarda, göç konusu, pek çok araştırmacı tarafından önemli bir sorun olarak kabul edilmiş; konu akademik olarak da gittikçe daha fazla dikkat çekmeye başlamıştır. Buna göre, ilgili alanda çalışan araştırmacılar, göçmen nüfusun çoğunluğunu alan ülkelerdeki artan göçmen karşıtı tutumların ana dinamiklerini belirlemeye çalışmışlardır. Mevcut literatürde, otoriterizm ile sosyal güven arasındaki ilişkilere odaklanan ve göçmenler için çeşitli tutumlar ve algılar geliştiren benzer teorik ve ampirik çalışmalar yapılmıştır. Yüksek sosyal güven ile insanlar göçmenlere karşı daha olumlu tutumlara sahip olurken, sosyal güveni düşük insanlar bu yazının hipotezinin bir parçası olan göçmenlere karşı daha olumsuz tutumlara sahip olmaktadırlar. Sosyal güven daha fazla sosyal bütünlük ve entegrasyon sağladığı için, sosyal güven ve sosyal sermaye bakımından zengin olan Batı toplumlarında göçmenlere yönelik tutumlarda sosyal güvenin önemli bir rolü olduğu söylenebilir. Buna bağlı olarak, bu tür toplumlarda, yüksek sosyal güven, göçmenlere karşı olumlu tutum geliştirmede etkili olmaktadır. Bu makale, çağdaş Amerikan toplumu bağlamında sosyal güven ve otoriterizmin göçmen karşıtı tutumlar geliştirmedeki etkisini incelemeyi amaçlamıştır. 2016 ANES Zaman Serisi Çalışması verilerine ve OLS regresyon analizi metodolojisine dayanarak, çalışma şu hipotezleri test etmiştir: 1 düşük sosyal güven ve yüksek otoriterizm düzeyleri, insanların göçmenlere yönelik tutumları üzerinde güçlü etkiye sahiptir ve 2 sosyal güvenin göçmenlere yönelik olumsuz tutum geliştirmedeki etkisi eğitim seviyesine göre değişmektedir. OLS analizini kullanarak, düşük sosyal güven ve yüksek otoriterizm düzeylerinin, göçmen karşıtı tutumlara sahip olmakla güçlü bir şekilde ilişkili olduğu; ayrıca, sosyal güven ve göçmenlere yönelik olumsuz tutumlar arasındaki ilişkinin lisans derecesine sahip kişiler için, sahip olmayanlardan daha büyük olduğu sonuçları bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.284
Atıf : 12.400
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini