Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 14
 İndirme 1
Öğretmen Adaylarının Şarkı Sözlerindeki Coğrafya Kavramlarını Anlama Düzeyi ve Kavram Yanılgıları
2021
Dergi:  
Current Perspectives in Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı sosyal bilgiler öğretmen adaylarının şarkı sözlerindeki bazı coğrafya kavramlarını anlama düzeyleri ve kavram yanılgılarını ortaya koymaktır. Bu çalışmada 2018 yılının popüler şarkılarından 14 şarkı seçilmiş ve bu şarkıların sözlerinde geçen kırağı, karadelik, iklim, sıcaklık, eksen, büyükşehir, krater, güneş tutulması, ay tutulması, ada, yıldız, şehir, rüzgâr, gelgit, ova, yayla olmak üzere 16 kavram incelenmiştir. Çalışmada betimsel tarama yöntemi kullanılmıştır. Çalışma grubu Sosyal Bilgiler Öğretmenliği üçüncü sınıfına devam eden 60 öğretmen adayından oluşmaktadır. Verilerin toplanmasında araştırmacı tarafından geliştirilen anket kullanılmıştır. Veriler Excel programında analiz edilerek frekans ve yüzde değerleri hesaplanarak tablolar oluşturulmuştur. Sosyal bilgiler öğretmen adaylarının kavramlara verdikleri cevaplar doğru anlama, sınırlı anlama, yanlış anlama ve cevapsız kategorilerine göre değerlendirilmiştir. Çalışmanın sonucunda öğretmen adaylarının az ya da çok şarkı sözlerinde duydukları ve bildikleri, coğrafya kavramlarını anlama düzeyleri incelendiğinde ise pek çok kavramı doğru bilmedikleri ve hepsini karıştırdıkları belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The level of understanding and conceptual errors of the teachers' candidates' geographical concepts in the songs
2021
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to reveal the levels of understanding and conceptual errors of some geographical concepts in the vocabulary of social information teachers candidates. In this study, 14 songs were selected from the popular songs of 2018 and 16 concepts were studied, including the slurry, darkness, climate, temperature, axis, big city, crater, sunshine, moonshine, island, star, city, wind, coming, owa, river. In the study, a visual scan method was used. The work group consists of 60 teachers candidates to the third class of Social Information Teaching. The survey was developed by the researcher in the collection of data. Tables are created by calculating frequency and percentage values by analysing data in Excel. Social information teacher candidates’ answers to the concepts have been assessed by the categories of correct understanding, limited understanding, misunderstanding and unresponse. As a result of the study, when the levels of understanding of the geographical concepts are studied, the teachers’ candidates hear and know in less or more songs, it is determined that many concepts are not known correctly and they are all confused.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Current Perspectives in Social Sciences

Alan :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.402
Atıf : 9.009
2023 Impact/Etki : 0.228
Current Perspectives in Social Sciences