Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 56
 İndirme 21
OKUDUĞUNU ANLAMA STRATEJİLERİNİN BASILI VE DİJİTAL ORTAMDA KULLANIMI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA: ORTAOKUL ÖRNEĞİ
2020
Dergi:  
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Araştırmada, ortaokul öğrencilerinin okuduğunu anlama stratejilerini basılı ve dijital ortamlarda kullanma durumlarının belirlenmesi ve aralarındaki ilişkinin ortaya konulması amaçlanmıştır. Araştırma, nicel yöntemlerden ilişkisel tarama modeline göre yürütülmüştür. Araştırmanın örneklemi, ortaokul düzeyinde 5, 6, 7 ve 8. sınıflarda öğrenim gören 204 öğrenciden oluşturulmaktadır. Örneklem gönüllük esasına göre tesadüfi örnekleme ile belirlenmiştir. Araştırma sonucunda, ortaokul öğrencilerinin daha çok dijital ortamda okuduğunu anlama stratejilerini kullandığı tespit edilmiştir. Bunun yanında, okuma öncesine ve sonrasına yönelik stratejileri dijital ortamlarda, okuma sırasına yönelik stratejileri ise basılı ortamda okurken kullandıkları görülmüştür. Ayrıca hem basılı hem de dijital ortamda kız öğrencilerin erkeklerden daha fazla strateji kullandığı, sınıf düzeyine göre ise 5.sınıf öğrencileri lehine bir strateji kullanımının olduğu belirlenmiştir. Okuduğunu anlama stratejilerinin basılı ve dijital ortamda kullanılma düzeyi arasında ise pozitif yönlü bir ilişkinin olduğu sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

A research on the use of strategies in the basic and digital environment: High School Example
2020
Yazar:  
Özet:

The study aims to identify the conditions of using the strategies of understanding that high school students read in print and digital environments and to reveal the relationship between them. The research was carried out according to the relative scan model from quantum methods. The sample of the study is composed of 204 students studying in 5th, 6th, 7th and 8th classes at high school level. The sample is determined by random sample according to the voluntary principle. The research has found that high school students use strategies to understand that they read more in a digital environment. In addition, it has been seen that the strategies before and after reading are used in digital environments, and the strategies for reading order are used in print environments. In both print and digital environments, girls use more strategies than men, and, according to class level, they use a strategy in favour of 5th grade students. The conclusion is that between the level of use of the reading strategies in the print and digital environment there is a positive relationship.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.522
Atıf : 1.778
2023 Impact/Etki : 0.028
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi