Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 63
 İndirme 18
İnovasyon Performanslarının ENTROPİ Tabanlı Gri İlişkisel Analiz Yöntemi ile Değerlendirilmesi: G7 Grubu Ülkeleri Örneği
2020
Dergi:  
Adnan Menderes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

İnovasyon boyutunun sağladığı katkılar ve inovasyonun önemi kapsamında ülkeler inovasyon performanslarını artırmaları için kendi inovasyon yeterliliklerini takip etmek zorundadırlar. Dolayısıyla ülkelerin inovasyon performanslarının ölçümü büyük önem kazanmaktadır. Bu kapsamda araştırmanın birinci amacı, 2020 yılı için G7 ülkelerine göre ENTROPİ yöntemi kapsamında Küresel İnovasyon Endeksi bileşenlerinin önemlilik derecelerini tespit etmektir. Araştırmanın ikinci amacı ise ENTROPİ tabanlı Gri İlişkisel Analiz yöntemi kapsamında ülkelerin inovasyon performanslarını hesaplamak ve hesaplanan değerlerin sıralama ve oranlama değerleri ile ülkelerin Küresel İnovasyon Endeksi kapsamında inovasyon performans değerlerinin sıralama ve oranlama değerleri arasında kıyaslama yapmaktır. Bulgulara istinaden G7 ülkelerine göre en önemli inovasyon bileşeninin pazar gelişmişliği, ENTROPİ tabanlı Gri İlişkisel Analiz yöntemine göre ülkelerin inovasyon performansı en yüksek olan ülkelerin ABD ve Birleşik Krallık olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca ENTROPİ tabanlı Gri İlişkisel Analiz ve Küresel İnovasyon Endeksi kapsamında ülkelere ait inovasyon performans değerleri arasında pozitif yönlü, anlamlı ve çok yüksek seviyede ilişki tespit edildiğinden dolayı ENTROPİ tabanlı Gri İlişkisel Analiz yöntemi ile ülkelerin inovasyon performansları hakkında genel anlamda değerlendirme yapılabileceği sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Evaluation of Innovation Performance by the ENTROPI-Based Grey Relationship Analysis Method: G7 Countries Example
2020
Yazar:  
Özet:

Within the contribution of the dimension of innovation and the importance of innovation, countries must follow their own innovation skills to improve their innovation performance. The measurement of the performance of innovation in the countries is therefore of great importance. In this context, the first objective of the research is to determine the importance of the components of the Global Innovation Index in the ENTROPI method by the G7 countries by 2020. The second objective of the study is to calculate the country’s innovation performance in the framework of the ENTROPI-based Grey Relational Analysis method and to compare the ranking and ratio values of the calculated values and the ranking and ratio values of the countries in the framework of the Global Innovation Index. According to the findings, the most important component of innovation for the G7 countries is the market development, and according to the ENTROPI-based Grey Relationship Analysis method, the countries with the highest innovation performance are the United States and the United Kingdom. In addition, the ENTROPI-based Grey Relationship Analysis and Global Innovation Index have found that the positive, meaningful and very high levels of relationship between the countries’ innovation performance values and the ENTROPI-based Grey Relationship Analysis method can be evaluated in general on the countries’ innovation performance.

Anahtar Kelimeler:

2020
Yazar:  
Özet:

Within the scope of the contributions provided by the innovation dimension and the importance of innovation, countries have to follow their innovation competencies in order to increase their innovation performance. Therefore, measuring the innovation performance of countries is of great importance. In this context, the first purpose of the research is to determine the significance levels of the global innovation index components within the scope of the ENTROPY method according to the G7 countries for 2020. The second purpose of the study is to calculate the innovation performance of countries within the scope of the ENTROPY-based Gray Relational Analysis method and to compare the ranking and proportioning values of the calculated values with the ranking and rating values of the innovation performance values of the countries within the scope of the Global Innovation Index. Based on the findings, it was determined that the most important innovation component compared to the G7 countries was market development, and the countries with the highest innovation performance according to the ENTROPY-based Gray Relational Analysis method were the USA and the United Kingdom. In addition, as a positive, significant and very high level of relationship was detected between the innovation performance values of countries within the scope of ENTROPY-based Gray Relational Analysis and Global Innovation Index, it was concluded that the ENTROPY-based Gray Relational Analysis method can be used to evaluate the innovation performance of countries in general.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
Adnan Menderes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Fen Bilimleri ve Matematik; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 279
Atıf : 1.765
2023 Impact/Etki : 0.149
Adnan Menderes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi