Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 19
 İndirme 6
Fıkıh Usulünde Şart Kavramı
2009
Dergi:  
Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Fıkıh usulü bilginleri vaz'! hükmü n bir türü olan §artı farklı §e killerde tanımlamı§lardır. Bu tanım" ların çoğu büyük ölçüde kelam-felsefe izlerini ta§ımaktadır. Ayrıca usillcülerin §art kelimesini kimi zaman kendi tanımlarına tam olarak uymayan farklı anlamlarda kullandığı da görülmektedir. Usillcüler §artı çe§itli yönlerden kısırnlara ayırmı§lardır. Bu makalede §artın farklı tanımları, farklı anlamlardaki kullanımları, onun özellikleri, onunla yakın kavramlar arasındaki farklar ve §art için yapılan çe§itli ayırımlar ortaya konulmu§, sonuç kısmında §er'1/fıkh1 §artın yeni bir tanımı yapılmaya çalı§ılmı§ ve konuyla ilgili genel bir değerlendirme yapılıp ileriye yönelik tekliflerde bulunulmu §tur. Anahtar Kelimeler: Şart, fıkıh usulünde §art, §artın tanımı, §artın kısımları, vaz'! hüküm, fıkıh usulünün geli§imi. Abstract Islamic Jurisprudence scholars defined "shart" (condition) which is a type of "hukm wad'!" (declaratory rules) in different ways. Most of these definitions has been effected largely by Kalarn and philosophy. In addition, sometimes it can be seen that scholars use "shart" in different meanings that do not conforın exactly with their definitions. At the same time scholars made different classifications for "shart" from various aspects. In this article, different definitions of "shart", its different uses, its features, the differences between "shart" and other terms and its different types are studied. Key Words: Shart, condition, hukm wad'!, declaratory rules, usul al-fiqh, development of Islamic jurisprudence.

Anahtar Kelimeler:

Conditional Concept of Fighting
2009
Yazar:  
Özet:

The fate of the knowledge! The judgment is a sort of judgment, which is defined in different types of kills. Most of these definitions have a great deal of philosophical traces. It is also seen that the prosecutors sometimes use the word §art in different meanings that do not fully match their own definitions. Those who are in the midst of the shadows are those who are in the midst of the shadows. In this article the different definitions of the add-on, the uses in different meanings, its characteristics, the differences between the concepts close to it and the different differences made for the add-on, in the result section the add-on has a new definition of the add-on, and a general assessment of the subject has been made and the proposals are made to the future. Keywords: condition, §art, §art definition, §art parts, vaz'! The judgment is the judgment of the judgment. Abstract Islamic Jurisprudence scholars defined "shart" (condition) which is a type of "hukm wad'!" in different ways. Most of these definitions have been influenced largely by Kalarn and philosophy. In addition, sometimes it can be seen that scholars use "shart" in different meanings that do not conform exactly with their definitions. At the same time scientists made different classifications for "shart" from various aspects. In this article, different definitions of "shart", its different uses, its features, the differences between "shart" and other terms and its different types are studied. Keywords: Shart, condition, hukm wad'!, declaratory rules, usul al-fiqh, development of Islamic jurisprudence.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 861
Atıf : 2.463
2023 Impact/Etki : 0.075
Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi