Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 21
 İndirme 1
STEFAN ZWEIG’IN WONDRAK ÖYKÜSÜNDE KADIN’IN OTORİTE İLE SAVAŞI
2021
Dergi:  
AKRA Kültür Sanat ve Edebiyat Dergisi
Yazar:  
Özet:

Stefan Zweig, savaş karşıtı öyküsü Wondrak’ta toplumdan fiziki görünüşü nedeniyle dışlanan yalnız bir kadının Birinci Dünya Savaşı’na katılması için askere çağrılan oğlunun savaşa gitmesini önlemek için otoriteye karşı verdiği mücadeleyi anlatır. Öykünün ana karakteri Ruzena Sedlak’a göre tüm insanların doğdukları andan itibaren kayıt altında tutulduğu resmî defterler otoritenin en güçlü silahıdır. Çünkü bilgileri alınan bireyin, özgür olma şansı yoktur. Çalışmanın amacı, burunsuz olduğu için toplumun ‘kurukafa’ lakabı taktığı bir kadının bireysel tarihi üzerinden, eril bir anlatı olan savaşın sosyolojik yorumlamasını yapmaktır. Erving Goffman’ın damga kavramı, Michel Foucault’nun iktidar ve özne ilişkisi söylemi, söylentinin halk içindeki etkisi ve kadına yönelik şiddetin kamusal alanda görünürlüğü çalışmada ele alınan konulardır.

Anahtar Kelimeler:

null
2021
Yazar:  
The War Of A Woman Against The Authority In Wondrak By Stefan Zweig
2021
Yazar:  
Özet:

Stefan Zweig tells the uncanny struggle of a lonely woman isolated from society because of her physical appearance in his anti-war story Wondrak. The protagonist Ruzena Sedlak fights with the authority to prevent his son from serving in the army during the First World War. She thinks that the official records that keep the people's information since their birth are the state's most powerful weapons. Once an individual is registered into these transcripts, they cannot be free anymore. This study aims to make a sociological interpretation of war from the personal history of a woman who is mocked as a ‘skull’ by society because of being noseless. Erving Goffman’s stigma concept, Michel Foucault’s power and subject relationship, the effects of rumors in public, and the visibility of violence to a woman in public space are mainly examined in this study.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
AKRA Kültür Sanat ve Edebiyat Dergisi

Alan :   Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 264
Atıf : 492
2023 Impact/Etki : 0.064
AKRA Kültür Sanat ve Edebiyat Dergisi