Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 33
 İndirme 10
Program Görselleştirme Aracıyla Gerçekleştirilen Dijital Öyküleme Etkinliklerinin Yaratıcı Problem Çözme ve Bilgisayar Tutumuna Etkisi
2020
Dergi:  
Bayburt Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüzde üzerinde durulan becerilerden birisi Yaratıcı Problem Çözme becerisidir. Bu beceri Türkiye olarak öğrencilerimizin yoksunluk yaşadığı beceri olarak görülmektedir. Zira PISA 2015 sonuçlarına göre Türkiye, yaratıcı problem çözme becerisi bakımından OECD ülkeleri içerisinde sonuncu sıralardadır. Problem çözme becerisinin düşük olması, bireylerin karşılaştıkları sorunları çözmekte zorlanmalarına sebep olabilmektedir. Birçok araştırmacı için bilgisayar teknolojisi, öğrenme ve öğretmenin yollarını etkin şekilde destekleyen önemli bir araçtır. Bu doğrultuda, öğrencilerin bilgisayara karşı tutumu, bilgisayarı öğrenme aracı olarak kabul etmelerinde önem taşımaktadır. Bireylerin bilgisayara karşı olumlu tutum geliştirmeleri, yaşamlarını kolaylaştıracağı gibi, oldukça önemli becerileri edinmelerini de kolaylaştıracaktır. Bu araştırmada Program Görselleştirme Aracı (Scratch) ile gerçekleştirilen dijital öyküleme etkinliklerinin öğrencilerin yaratıcı problem çözme becerisine (YPÇB) ve bilgisayara yönelik tutumlarına olan etkisi incelenmiştir. Çalışmada açıklayıcı desen tercih edilmiş uygun/ kolay ulaşılabilir örneklem seçilerek toplamda 61 katılımcıyla çalışma yürütülmüştür. Uygulanan programın öğrencilerin yaratıcı problem çözme becerisi ve bilgisayara yönelik tutumları üzerindeki kritik boyutlarda anlamlı bir farklılaşma sağladığı tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The Effect of Digital Storytelling Events Implemented With The Program Visualization Tool on Creative Problem Solving and Computer Attitude
2020
Yazar:  
Özet:

One of the skills focused on today is the ability to solve creative problems. This skill is seen as the skill that our students experience in the absence as Turkey. According to the 2015 PISA, Turkey is the third in the OECD countries in terms of creative problem-solving skills. The low ability to solve problems may cause individuals to have trouble solving the problems they encounter. For many researchers, computer technology is an important tool that effectively supports the ways of learning and teaching. In this regard, the attitude of students to the computer is of importance in their acceptance of the computer as a learning tool. Developing a positive attitude to the computer will also make it easier for individuals to acquire very important skills, as it will make their lives easier. This study examined the impact of digital history activities conducted with the Program Visualization Tool (Scratch) on the student’s creative problem-solving skills and attitudes towards the computer. In the study, the explanatory pattern was preferred; the appropriate/easy-accessible sample was selected with a total of 61 participants. The applied program has been found to provide a meaningful differentiation in critical dimensions on the students’ creative problem-solving skills and their attitudes towards the computer.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Bayburt Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 555
Atıf : 3.595
2023 Impact/Etki : 0.621
Bayburt Eğitim Fakültesi Dergisi