Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 6
 İndirme 3
ST Elevasyonlu Miyokard İnfarktüslü Hastalarda Primer Perkütan Girişim Sonrası No-Reflow Fenomeni Gelişimi İle Mutlak Lökosit Sayısı Arasındaki İlişki
2011
Dergi:  
Konuralp Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Perkütan koroner girişimlerde, sorumlu arterin açılmasına rağmen, miyokardiyal perfüzyonun sağlanamaması “no-reflow” fenomeni olarak tanımlanır. No-reflow mekanizmalalarından biri mikrovasküler lökosit tıkaçlarıdır. Biz çalışmamızda ST elevasyonlu akut miyokard infarktüsü tanısı alıp, primer perkütan girişim uygulanan hastalarımızda, işlem sonrası anjiografik olarak no-reflow fenomeni gelişen ve gelişmeyen gruplarda mutlak lökosit değerlerini karşılaştırdık. Çalışmaya 47 hasta alındı. Olguların hastaneye gelişinde kan örnekleri alınarak lökosit sayımı yapıldı. Hastalar primer perkütan girişim sonrası Miyokardiyal Blush Grade (MBG) derecelerine göre iki gruba ayrıldı. Buna göre MBG 0 ve 1 olan olgular no-reflow fenomeni var, MBG 2 ve 3 olan olgular no-reflow fenomeni yok, olarak kabul edildi. İki grup mutlak lökosit değerleri açısından karşılaştırıldı ve no-reflow fenomeni gözlenen 14055,56±3818,87 11503,45±3419,74 idi. İki değer arasındaki fark istatiksel olarak anlamlı kabul edildi. (p=0,022). Akut miyokard infarktüslü hastalarda daha yüksek mutlak lökosit değerlerine sahip olmanın, daha sık no-reflow fenomeni gelişimine neden olduğu sonucuna vardık

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Konuralp Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 769
Atıf : 1.230
2023 Impact/Etki : 0.006
Konuralp Tıp Dergisi