Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 30
 İndirme 2
St Elevasyonlu Miyokard İnfarktüslü Hastalarda Primer Perkütan Girişim Sonrası No-reflow Fenomeni Gelişimi ile Serum Ürik Asit Düzeyleri Arasındaki İlişki
2010
Dergi:  
Düzce Tıp Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Perkütan koroner girişimlerde, sorumlu arterin açılmasına rağmen, miyokardial perfüzyonunsağlanamaması “no-reflow” fenomeni olarak tanımlanır. Adenin nükleotit metabolitlerinden biriolan ürik asidin hem iskemi sırasında, hem de reperfüzyon sırasında iskemik dokulardansalındığı gösterilmiş ve iskemik hasar ile reperfüzyon hasarında rol oynayabileceğidüşünülmüştür. Biz çalışmamızda ST elevasyonlu akut miyokard infarktüsü tanısı alıp, primerperkütan girişim uygulanan hastalarımızda, işlem sonrası anjiyografik olarak no-reflowfenomeni gelişen ve gelişmeyen gruplarda ürik asit değerlerini karşılaştırdık. Çalışmaya 47 hasta alındı. Olguların hastaneye gelişinde kan örnekleri alınarak ürik asit sayımıyapıldı. Hastalar primer perkütan girişim sonrası Miyokardial Blush Grade (MBG) derecelerinegöre iki gruba ayrıldı. Buna göre MBG 0 ve 1 olan olgular no-reflow fenomeni var, MBG 2 ve3 olan olgular no-reflow fenomeni yok, olarak kabul edildi.İki grup mutlak ürik asit değerleri açısından karşılaştırıldı ve no-reflow fenomeni gözlenenhastaların ürik asit değerleri ortalaması 6,680±1,11 mg/dl iken, no-reflow gözlenmeyen grupta5,066±0,68 mg/dl idi. İki değer arasındaki fark istatistiksel olarak anlamlı kabul edildi.(p

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Düzce Tıp Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 773
Atıf : 918
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini