Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 42
 İndirme 17
Anadolu'da Osmanlı Öncesi Kur'ân Kültürü (Tedrîsât/Tilâvet/Kıraat)
2019
Dergi:  
İSLÂM BİLİMLERİ ARAŞTIRMALARI DERGİSİ
Yazar:  
Özet:

Makalede Osmanlı öncesi Anadolu’da Kur’ân kültürü ele alınmıştır. Konu; Kur’ân’ın tedrîsâtı, tilâveti ve kıraatine bakan yönleriyle sınırlı tutulmuştur. Tedrîsâtı kısmında başlıca Kur’ân eğitim merkezleriyle, Kur’ân eğitimi verilen diğer yerlere değinilmiş; tilâveti kısmında da vakfiyelerde Kur’ân okuma hususunda oluşturulan istihdam alanları ile Kur’ân okunan zaman ve mekanlara değinmek suretiyle o zamanın konuyla ilgili örf-âdeti ortaya konulmuştur. Kıraati başlığında ise bahsi geçen dönemde Anadolu’daki başlıca kıraat merkezleri ile önde gelen kıraatçiler incelemeye tabi tutulmuştur. Burada bir şeye daha değinmek gerekir ki başlıktaki Osmanlı öncesi ifadesinden kasıt tarihsel manada Osmanlı evveli (1299 yılı öncesi) olmayıp; makalede ismi geçen yerlerin Osmanlı’ya geçmeden önceki durumudur. Makalenin amacı daha önce müstakil bir şekilde kendisine değinilmemiş olan Osmanlı öncesi Anadolu’da Kur’ân kültürünü açığa çıkarmaktır. Böylelikle ortaya konulan veriler ışığında o dönemin konuyla ilgili sahip olduğu özelliklerle varsa sonrasına etkisi açığa çıkarılmış olacaktır. Elde edilen veriler ışığında o dönemde tedrîsât, tilâvet ve kıraat bağlamında Anadolu’nun zengin bir Kur’ân kültürüne sahip olduğu ve bu yönüyle Osmanlı’ya etkide bulunduğu kanaatine varılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Previous PostPrevious The Qur’an in Anatolia (Tedrîsât/Tilâvet)
2019
Yazar:  
Özet:

In this article, the Qur’an culture was discussed in the Ottoman pre-Anadolu. The Qur’an is the Qur’an, the Qur’an, the Qur’an, the Qur’an, the Qur’an, the Qur’an, the Qur’an, the Qur’an, and the Qur’an. Thro the course of the course of the course of the course of the course of the course of the course of the course of the course of the course of the course of the course of the course of the course of the course of the course of the course of the course of the course of the course of the course of the course of the course of the course of the course of the course of the course of the course. In the headquarters, the mentioned period was undergoing the investigation of the main crash centers in Anadolu and the leading crashers. Here we have to point out another thing that the intention of the pre-Ottoman expression in the title is not the Ottoman pre-Ottoman in the historical sense (1299 years before), but the situation of the places in the article which have been named before passing to the Ottoman. The purpose of the article is to reveal the culture of the Qur’an in the Ottoman Anadolu, which has not previously been specifically referred to him. In the light of the data revealed, if the characteristics that the subject had in that period were revealed, then the effect would be revealed. In the light of the data obtained at that time, it was reached to the point of view that in the context of the tedrîsât, tilâvet and kerat, Anadolu had a rich Qur’an culture and that in this regard it affected the Ottoman.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












İSLÂM BİLİMLERİ ARAŞTIRMALARI DERGİSİ

Alan :   İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 63
İSLÂM BİLİMLERİ ARAŞTIRMALARI DERGİSİ