User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 14
 Downloands 2
DÖRT AVRUPA ÜLKESİ İŞGÜCÜ VERİMLİLİK ANALİZİ: MİKRO DÜZEY BİR KARŞILAŞTIRMA
2021
Journal:  
3. Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi
Author:  
Abstract:

İşgücü verimliliği, tüm dünyada sosyal, ekonomik ve eğitim düzeyi gibi geniş bir yelpazede çeşitli faktörlere bağlı olarak değişkenlik gösteren bir göstergedir. Bu nedenle, ülkeler arasında karşılaştırmalı bir analiz yapmak zordur. Bu çalışmada, dört ülkenin (Türkiye, Çek Cumhuriyeti, Fransa ve Birleşik Krallık – UK) 2010 ve 2019 yılı işgücü verimlilik düzeyleri AHP (Analitik Hiyerarşi Süreci) ve ORESTE (Organization, Rangement Et Synthese De Donnes Relationnels) yöntemleri ile ölçümlenmiş, karşılaştırılmış ve sıralanmıştır. Rasyonel bir değerlendirme yapabilmek adına, bu dört ülkede faaliyet gösteren Toyota Üretim Tesisleri verileri kullanılmıştır. Elde edilen bulgular, Çek Cumhuriyeti’nin 2010 ve 2019 yıllarında en yüksek işgücü verimlilik düzeyine sahip ve bu süreçte en istikrarlı ülke olduğunu ortaya koymaktadır. Ayrıca, Fransa dışında incelenen tüm ülkelerin 2008 finansal kriz sonrası (2010) işgücü verimlilik oranları 2019 yılı verimlilik oranlarından daha düşük çıkmıştır. Devamsızlık ve operasyonel verimlilik göstergelerinde ise Türkiye, diğer ülkelere kıyasla, 2010 yılında en iyi performansı sergileyen ülke olmuştur ve bu sonuç bu göstergeler bazında bu dönemde işgücünün görece daha iyi yönetildiğinin bir göstergesidir. Diğer yandan bu dönemde Türkiye’de talep çok ciddi oranda düşmüş ve toplam çalışan sayısının üretim rakamları ile paralel seyretmesi sürecinde güçlükler yaşanmıştır.          

Keywords:

null
2021
Author:  
0
2021
Author:  
Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles








3. Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi

Field :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Journal Type :   Ulusal

Metrics
Article : 1.167
Cite : 2.691
2023 Impact : 0.172
3. Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi