Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 12
 İndirme 1
Giresun İli Merkez İlçede Fındık Yetiştiren İşletmelerin Ekonomik Analizi, Üretim ve Pazarlama Sorunlarının Belirlenmesi Üzerine Bir Arastırma
2010
Dergi:  
Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Arastırmada kullanılan veriler fındık yetistiriciligi yapan 126 adet isletmeden anket yoluyla elde edilmistir. Örnek hacminin belirlenmesinde Neyman yöntemi uygulanmıstır. Analizde isletmelerin sosyo - ekonomik yapısı ortaya konmustur. lk kusak isletmelerde aktif sermaye yüksek kusak isletmelere göre daha yüksek hesaplanmıstır. Üretim faaliyetleri bazında brüt marj analiz yöntemi uygulanmıs ve brüt hasıla içinde fındık üretimi ilk kusak isletmelerde %99,43 ve yüksek kusak isletmelerde de %98,43 oranla en büyük paya sahip oldugu görülmüstür. sletme bir bütün olarak ele alınmıs ve faaliyet sonuçları tespit edilmis, tarımsal gelir yıllık (her iki kusak için de geçerli) yaklasık 3.000 TL civarında hesaplanmıstır. Toplam aile geliri içinde tarımsal gelir her iki kusak isletmelerde de ancak yaklasık 1/3 oranında yer almakta oldugu, kisi basına ortalama yıllık aile gelirinin de ilk ve yüksek kusakta 2,8 bin TL civarında oldugu belirlenmistir. Arastırmanın ana konusunu teskil eden fındıgın maliyet analizi yapılmıs ve kilograma ilk kusakta 7,91 TL/kg ve yüksek kusakta ise 7,53 TL/kg oldugu hesaplanmıstır. Ayrıca üretimde en önemli sorunun girdilerin pahalı olması yer alırken, pazarlama sürecinde ise serbest piyasada ürün fiyatının düsüklügü en önemli sorun olarak karsımıza çıkmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

A Research On The Determination Of The Production and Marketing Problems, Economic Analysis Of Farms Growing Hazelnut In Central District Of Giresun Province
2010
Yazar:  
Özet:

In this study, the data used in the study were obtained with a face to face questionnaire of 126 hazelnut growers. The Neyman method was applied to determine the sample size. Socio-economic structures of the farmers were found out with the analyses. The active capital in the first group farms was calculated higher than those located in the second group farms. Gross margin analyses method was applied at the production activities level and hazelnut production within the gross income occupied 99,43% in the first group farms and 98,43% in the second group farms, respectively. The farm was evaluated as a whole and outputs of the activities were determined. The annual agricultural income (for both groups of farms) was calculated as somewhere around 3.000 TL. The agricultural income was approximately 1/3 of the family income in both farm groups. Annual income per family for both farms was determined as 2,8 thousand TL. The total cost required for the hazelnut production was calculated as 7,91 TL/kg in the first group farm and 7,53 TL/kg in the second group farm. The most important problem in the production was the high cost of the inputs, and in the marketing; the price of hazelnut is considered the most important handicap.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 594
Atıf : 2.987
Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi