Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
Okul Öncesi Dönem Çocuklarının Yoksullukla İlgili Algılarının ve Kalıp Yargılarının İncelenmesi
2024
Dergi:  
Bayburt Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Toplumsallaşma sürecinde olan çocukların yoksulluk algısı, toplumun yoksulluğu nasıl gördüğünün göstergesi olabilir. Bu algının belirlenmesi, yoksullukla ilgili farklı yaklaşımların geliştirilmesi açısından önemlidir. Yoksullukla ilgili dikkat çeken bir diğer konu ise kalıp yargılardır. Kalıp yargılar, bir toplumsal grubun başka bir toplumsal grupla karşılaştırılmasına dayanan ve bir gruba özgü özelliklerin genelleştirilmesidir. Bu araştırmada okul öncesi dönem çocuklarının yoksullukla ilgili algılarının ve kalıp yargılarının ne olduğunun belirlenmesi amaçlanmıştır. Araştırmanın modeli, nitel araştırma yöntemlerinden durum çalışması olarak desenlenmiştir. Araştırmanın verileri, beş yaş çocukların çizimleriyle ve onlarla yapılan yarı yapılandırılmış görüşmelerle elde edilmiştir. Veriler içerik analiziyle çözümlenmiştir. Araştırmaya göre çocukların yoksulluk algıları; mali durum, barınma ve sıhhi koşullar, sağlık ve yaşam alanı olmak üzere dört temada toplanmıştır. Çocukların yoksullukla ilgili kalıp yargıları ise “ekonomi, sağlık, fiziksel, cinsiyet ve kültürel etmenler odaklı kalıp yargılar” olarak açığa çıkmıştır. Sonuç olarak erken yaşlardan itibaren çocukların yoksullukla ilgili hem algıya sahip oldukları hem de toplumsal kalıp yargıları öğrendikleri söylenebilir.

Anahtar Kelimeler:

An Investigation Into The Perceptions and Stereotypical Beliefs Of Preschool-age Children Regarding Poverty
2024
Yazar:  
Özet:

The perception of poverty among children in the process of socialization can be indicative of how society perceives poverty. Identifying this perception is crucial for developing different approaches to address poverty. Stereotypes related to poverty are another important aspect that draws attention. Stereotypes involve generalizing specific characteristics of one social group based on comparisons with another group. This study aims to determine preschool children's perceptions and stereotypes regarding poverty. The research method employed is qualitative, utilizing a case study design. Data was collected through drawings and semi-structured interviews with five-year-old children. Content analysis was employed for data analysis. The research findings revealed that children's perceptions of poverty can be grouped under four themes: financial situation, housing and sanitary conditions, health, and living spaces. Children's stereotypes about poverty emerged as "economic, health, physical, gender, and cultural-oriented stereotypes." In conclusion, it can be stated that children develop both perceptions of poverty and societal stereotypes related to poverty from an early age.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Bayburt Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 555
Atıf : 3.612
2023 Impact/Etki : 0.621
Bayburt Eğitim Fakültesi Dergisi