Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 218
 İndirme 52
Okul Öncesi Dönem Çocuklarının Farklılıklara Saygı Algılarının Anne Eğitim Düzeyine Göre İncelenmesi
2019
Dergi:  
Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı; anne eğitim düzeyinin okul öncesi dönem çocukların farklılıklara saygı algısı üzerinde anlamlı fark oluşturma durumunu ortaya koymaktır. Araştırmanın örneklemini ise Bursa İli Osmangazi İlçesinde bulunan anaokuluna devam eden 40’ı kız, 44’ü erkek olmak üzere toplam 84 beş-altı yaş çocuğu ve bu çocukların anneleri (n=84) olmak üzere toplam 168 kişi oluşturmaktadır. Örneklem grubunda yer alan annelerin 23’ü ilköğretim, 30’u lise ve 31’i üniversite mezunu olarak seçilmiştir. Genel tarama modelinde yürütülen bu çalışmanın verileri, araştırma amacına uygun olan “Farklılıklara Saygı Ölçeği” (Ekmişoğlu, 2007) aracılığıyla toplanmıştır. Araştırmanın bulguları, çocukların ölçekten aldıkları puanların frekans ve yüzde dağılımları tablolar halinde sunulmuş olup, anne eğitim düzeyine ilişkin sonuçlar ise ANOVA yöntemi ile test edilmiş ve sunulmuştur. Araştırmanın sonucunda; çocukların farklılıklara saygı ölçeğinden aldıkları puanların anne eğitim düzeyine göre anlamlı derecede farklılaşmadığı saptanmıştır. Ancak, ölçek maddeleri detaylı olarak incelendiğinde; çocukların cinsiyet rollerine ve engelli bireylere ilişkin maddelere verdikleri cevapların puan ortalamalarının ölçeğin diğer maddelerinin puan ortalamalarına göre daha düşük olduğu görülmüştür. 

Anahtar Kelimeler:

Okul Oncesi Donem Cocuklarinin Farkliliklara Saygi Algilarinin Anne Egitim Duzeyine Gore İncelenmesi
2019
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to reveal the state of the mother’s level of education that makes a significant difference in the perception of respect for differences in the pre-school children. The sample of the study is made up of a total of 168 people, including 84 five-six-year-old children, including 40 girls, 44 men, and the mothers of these children (n=84) who are continuing to school in the Osmangazi district of Bursa. 23 of the mothers in the sample group were selected as primary, 30 high school and 31 university graduates. The data of this study carried out in the general scan model have been collected through the "Diversity Respect Measure" (Ekmişoğlu, 2007) which is in accordance with the research purpose. The findings of the study, the frequency and percentage distribution of the scores that children receive from scale, were presented in tables, and the results of the mother's education level were tested and presented using the ANOVA method. The study found that the scores that children obtain from the scale of respect for differences did not differ significantly according to the mother’s level of education. However, when scale substances were thoroughly examined, it was found that the average score of the children's responses to the gender roles and the matter of disabled individuals was lower than the average score of the other substances of the scale.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 654
Atıf : 6.659
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini