Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 24
 İndirme 4
İNTERNET ORTAMINDA ÇOCUKLARIN KORUNMASI
2021
Dergi:  
Türk Dünyası Araştırmaları
Yazar:  
Özet:

Günümüzde, bilgisayar, tablet, telefon ve internet sistemlerinin inanılmaz bir şekilde gelişmesi, çeşitlenmesi, ulaşımlarının kolaylaşması ve günlük faaliyetlerimiz ile işlerimizi yürütürken hayatımızı büyük ölçüde kolaylaştırması onları artık hayatımızda lüks olmaktan çıkarmış, ihtiyaç haline getirmiştir. Artık başta akıllı telefonlar olmak üzere internete erişim sağlayan çeşitli cihazlar elimizden düşmez hale gelmiştir. Birkaç yıl öncesine kadar internet ihtiyacını internet kafelerde giderirken, şu anda internetin olmadığı ev veya işyeri neredeyse yok denecek kadar azdır. Birçok kamu kurumu, vatandaşlarına, okullarda, hastanelerde, havaalanlarında, toplu ulaşım araçlarında, cadde ve meydanlarda dahi internet erişim imkânı sunmaktadırlar. Özellikle son yıllarda dünyaya gelen çocuklar da artık bu denli teknoloji ve bilişim dünyasının içine doğmaktadırlar. İnternet çocukların yetişmeleri ve kendilerini geliştirmeleri için inanılmaz bir fırsat sunsa da bir o kadar özelikle istismar edilmeleri noktasında çeşitli riskler barındırmaktadır. Bu çalışmada internetin çocuklar için faydaları yanında barındırdığı risklerden yola çıkarak, ulusal ve uluslararası hukuki düzenlemeler ve hali hazırdaki çalışmalar ışığında internet ortamında çocukların korunmasına dair hususlar tartışılacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Protecting Children on the Internet
2021
Yazar:  
Özet:

Today, the incredible development, diversification, facilitation of their transportation, and greatly facilitating our lives while we carry out our daily activities and business; it has now taken them out of being luxury in our lives, it has made them a need. There are many devices that have access to the Internet, including smartphones, that are now unable to get rid of. While the need for the internet was solved in the internet cafes until a few years ago, the home or workplace where there is no internet is now almost enough to disappear. Many public institutions offer access to the internet to their citizens, schools, hospitals, airports, public transport, and even on the streets and squares. The children who have been born in recent years are now born in this world of technology and information. While the Internet offers a incredible opportunity for children to grow up and develop themselves, it has a variety of risks when they are exploited. In this study, on the basis of the risks that the internet has in addition to the benefits for children, national and international legal regulations and the state-of-the-art studies will discuss the aspects of the protection of children in the internet environment.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Türk Dünyası Araştırmaları

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 486
Atıf : 558
2023 Impact/Etki : 0.14
Türk Dünyası Araştırmaları