Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 50
 İndirme 9
Uluslararası Toplumun Kutup Politikaları: Arktik-Antarktika Karşılaştırması
2019
Dergi:  
Akdeniz İİBF Dergisi
Yazar:  
Özet:

Küresel iklim değişikliğinin bir sonucu olarak eriyen buzullar, Kutup Bölgeleri’ndeki ekonomik fırsatları ortaya çıkarmış ve bu durum iki bölgenin statüsünün sorgulanmasına yol açmıştır. İnsanlığın ortak mirası olarak kabul edilen Antarktika’ya nazaran Arktik, ulus devletlerin egemenlik mücadelesine sahne olmaktadır. Bu çalışma, İngiliz Okulu teorisinin uluslararası toplum anlayışı çerçevesinde Kutup Bölgeleri’ndeki faaliyetlerini ele almaktadır. Kutup Bölgeleri’nin hukuki, ekonomik ve politik statüsünün karşılaştırıldığı bu çalışmada İngiliz Okulu’nun çoğulcu-dayanışmacı ayrımı düzen-adalet farkı kapsamında değerlendirilmiştir. Dayanışmacı uluslararası toplumun adalet anlayışı ile düzen sağladığı Antarktika’nın aksine; diplomasi, uluslararası hukuk gibi İngiliz Okulu kuramlarıyla düzen sağlanan Arktik Bölgesi yönetiminde uluslararası toplumun çoğulcu perspektifinin ağır bastığı gözlenmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Polar Policies Of The International Society: The Comparison Between Arctic-antarctic
2019
Yazar:  
Özet:

As a result of the global climate change, the melting ice caps have revealed the economic opportunities in the Polar Regions and this change has led to question the status of the two regions. On the contrary of Antarctic as a common heritage of mankind, Arctic become conflict zone  between sovereign nation states. This study analyses the activities of international society in Polar Regions based on the English School theory. Moreover, comparing the legal, economic and political status of the Polar Regions, the distinction between the pluralist-solidarist approaches of the English School was evaluated within the context of the difference between order and justice. Unlike Antarctica, where the solidarity of international community has ensured the order with the perspective of justice; the governance in the Arctic Region provided by the international community is based on a pluralistic perspective, which is regulated by the institutions such as diplomacy and international law of English School theory.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Akdeniz İİBF Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 466
Atıf : 2.546
Akdeniz İİBF Dergisi