Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 54
 İndirme 29
İŞGÜCÜ PİYASASI TEMEL GÖSTERGELERİ BAKIMINDAN ÇOK BOYUTLU ÖLÇEKLEME ANALİZİ İLE TÜRKİYE İLE DİĞER OECD ÜLKELERİNİN KARŞILAŞTIRILMASI
2013
Dergi:  
Istanbul Management Journal
Yazar:  
Özet:

İşsizlik ve istihdam oranları ülkelerin makro ekonomik göstergelerinin bir kısmını oluşturmaktadır. Ülkelerin makro ekonomik performanslarının değerlendirilebilmesi için ilgili verilerin detaylı şekilde analiz edilmesi gerekmektedir. Türkiye’nin OECD ülkeleri içerisinde istihdam piyasasına ilişkin konumunun analiz edilmesi için yapılan bu çalışmada 2001-2012 yılları arasında, genç işsizlik, kadın istihdamı, toplam işsizlik ve uzun süreli işsizlik gibi göstergelerden yararlanılmıştır. Araştırma, ülkemizin bu değişkenler bakımından benzer olduğu ve farklılaştığı ülkeleri belirlemeye yönelik olarak hazırlanmaya çalışılmıştır. Bu sayede ele alınan değişkenler bakımından OECD ülkelerindeki genel eğilim somut olarak görülebilecektir. Bu kapsamda çok boyutlu ölçekleme analizi yardımıyla iki boyutlu uzayda ülkemiz ve araştırmaya dahil edilen diğer 29 OECD ülkesinin konumları değerlendirilebilecektir. 

Anahtar Kelimeler:

-
2013
Yazar:  
Özet:

The rates of employment and unemployment are the main indicators of countries’ macroeconomic performances. In addition, there is a strong relationship between employment rate and the welfare of the societies. The objective of the research is to demonstrate Turkey’s position in terms of employment and unemployment rates between the years 2001-2012 among the other OECD countries with MDS analysis. Female employment, youth unemployment, total unemployment and long-term unemployment rates are used in order to compare Turkey with other 29 OECD countries. In this way, the general trend in OECD countries in terms of the variables can be seen as concrete. With this analysis, the similar and dissimilar countries are determined in terms of the variables that are used in the research

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Istanbul Management Journal

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 230
Atıf : 1.095
Istanbul Management Journal