Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 26
 İndirme 9
Sosyal Medyanın Siyasal İletişimi: 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri YouTube Reklamları Analizi
2022
Dergi:  
Türkiye İletişim Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Son yıllarda sosyal medya uygulamaları, siyasal bilgilenme ve katılım sağlanmasında dikkat çekici bir şekilde kullanılmaktadır. Sosyal medya, siyasal iletişimde siyasal aktörler ve seçmenlerin etkileşimde bulunduğu yeni bir buluşma alanı olarak ele alınmaktadır. Politikacılar bu ortamı seçim kampanyaları sırasında ve sonrasında, özellikle de izlenme sayısını, videolar hakkında yorum yapma fırsatını ve doğrudan paylaşımı görmelerini sağlayan bir araç olarak, aktif ve etkin bir şekilde kullanmaktadır. Bu makale, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde temsil edilen, Türkiye’nin en popüler beş siyasi partisi olan AK Parti, CHP, HDP, MHP ve İYİ Parti’nin YouTube’u siyasi iletişim aracı olarak kullanımını analiz etmektedir. Araştırmanın örneklemi, siyasi partilerin resmi YouTube kanallarında yayınlanan 120 siyasi reklamdan oluşmaktadır. Siyasi reklamlar nitel araştırma yöntemi olan içerik analizi tekniği ile analiz edilmiştir. Bulgulara göre, partiler çoğunlukla seçim stratejisi olarak pozitif reklam dilini tercih etmişlerdir. Buna ek olarak, CHP’nin yayınladığı siyasal reklamların kullanıcı etkileşimine kapalı olduğu, diğer partilerin ise reklamlarına yapılan yorumlara cevap vermediği tespit edilmiştir. Özetle bu makale; partilerin YouTube’u bu seçim döneminde, geleneksel medya araçlarıyla aynı şekilde, tanıtım amacıyla kullandıklarını savunmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Political Communication On Social Media: The Analysis Of Youtube Advertisements For March 31, 2019 Local Elections
2022
Yazar:  
Özet:

In recent years, social media applications have been remarkably used in providing political information and participation. Social media is approached as a new meeting area where political actors and voters interact in political communication. Politicians actively and effectively use this medium during and beyond their election campaigns, particularly YouTube, which allows to see the number of views, the opportunity to comment on the videos and direct sharing. This article analyses the use of YouTube as a political communication medium by Turkey’s five most popular political parties represented in the Grand National Assembly; AK Party, CHP, HDP, MHP and IYI Party; during March 31, 2019 Local Elections. The sample of this research consists of 120 political advertisements published on these political parties’ official YouTube channels. The political advertisements were analysed by content analysis technique as a qualitative research method. According to the findings, the parties mostly prefer positive advertising language as an election strategy. In addition, we determined that the political advertisements published by CHP were closed to user interaction, and the other parties did not publish replies to the user comments on their advertisements. In sum, this paper argues that the parties utilized YouTube for promotion purposes in the same way as traditional media tools during this election period.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Türkiye İletişim Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 351
Atıf : 999
Türkiye İletişim Araştırmaları Dergisi