Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 94
 İndirme 11
PROF. DR. NİHAT KEKLİK VE TÜRK İSLAM FELSEFESİ
2018
Dergi:  
Türk Dünyası Araştırmaları
Yazar:  
Özet:

Prof. Dr. Nihat Keklik’in girişimi ile kurumsal kimlik kazanan Türk İslam Düşüncesi Tarihi Anabilim Dalı, bu alandaki çalışmaların önemini arttırmıştır. Türk İslam dünyası, yedinci-sekizinci asırdan başlayarak on beş-on altı yüzyıla kadar devam eden düşünce hareketlerinde özne olarak rol oynamıştır. Düşünce tarihinde genelde İslam dünyasının, özel de ise Türklerin önemli katkılar yaptığı açıkça ortaya çıkıyor. Prof. Dr. Keklik eserlerindeki örneklerle Türk İslam düşünürlerin yaptıkları çalışmaların önemini ortaya koymuştur. Türk İslam Felsefesinin akademik kimlik kazanması; bir yandan Türk İslam Felsefesinin varlığı ve Türk İslam düşünürlerinin görüş ve düşüncelerinin yer aldığı klasik kaynakların tanıtımı, diğer yandan bu düşünürlerin eserlerinin Türkçeye aktarılması ve tanıtılması ve ayrıca düşünürlerin, felsefe tarihindeki yeri ve öneminin ortaya çıkarılması için yapılan akademik çalışmalar hızlanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Türk Dünyası Araştırmaları

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 486
Atıf : 579
2023 Impact/Etki : 0.14
Türk Dünyası Araştırmaları