Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 46
 İndirme 8
Sınıf Öğretmeni Adaylarının Bilgisayar Destekli Öğretime Yönelik Tutumları ile Öğrenme Yaklaşımları Arasındaki İlişkinin İncelenmesi
2020
Dergi:  
Batı Anadolu Eğitim Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma sınıf öğretmeni adaylarının matematik derslerinde bilgisayar destekli öğretime (BDÖ) yönelik tutumları ve tercih ettikleri öğrenme yaklaşımlarının arasındaki ilişkiyi belirlemek amacıyla gerçekleştirilmiştir. Bu araştırma kapsamında öğrencilerin matematik derslerinde bilgisayar destekli öğretime yönelik tutumları ile öğrenme yaklaşımları değişkenler olarak kabul edilmiş ve bu değişkenler arasındaki ilişki incelendiği için araştırmanın modeli ilişkisel tarama olarak belirlenmiştir. Çalışma Manisa Celal Bayar Üniversitesinde 2016-2017 eğitim öğretim yılında temel matematik I dersini alan sınıf öğretmeni adayları ile gerçekleştirilmiştir. Çalışmaya %82’lik kısmı kadın %18’i erkek olan 88 sınıf öğretmeni adayı katılmıştır. Çalışma kapsamında kullanılan veri toplama araçlarından biri Arslan (2006)’ın geliştirdiği “Bilgisayar Destekli Eğitim Yapmaya İlişkin Tutum Ölçeği”, diğeri ise Tait, Enwistle ve McCune (1998)’in geliştirdiği, Senemoğlu (2011)’nun Türkçeye uyarlama, geçerlik ve güvenirlik çalışmalarını yapmış olduğu “Öğrenme Yaklaşımları ve Çalışma Becerileri Ölçeği” dir. Çalışma kapsamında elde edilen verilerin açıklanmasında betimsel istatistikler, Kruskal-Wallis Testi ve Spearman Korelasyon Katsayısı kullanılmıştır. Elde edilen verilere göre öğretmen adaylarının matematik dersinde BDÖ yapmaya yönelik tutumlarının “kısmen olumlu” düzeyde olduğu söylenebilir. Diğer taraftan araştırma bulguları sınıf öğretmeni adaylarının BDÖ yapmaya yönelik tutumlarının öğrenme yaklaşımlarına bağlı olarak anlamlı düzeyde farklılaşmadığı, öğrencilerin yüzeysel öğrenme yaklaşımı ile BDÖ’e yönelik tutum puanları arasındaki ilişkinin düşük düzeyde negatif yönlü bir ilişkiyi işaret ettiğini göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

Review of the relationship between computer-supported teaching attitudes of class teacher candidates and learning approaches
2020
Yazar:  
Özet:

This study was carried out with the aim of determining the relationship between the attitudes to computer-supported teaching (CDU) and their preferred learning approaches in mathematics courses. In this study, the attitudes of students to computer-backed teaching and learning approaches in mathematics courses were considered variables and the model of the study was determined as relative scanning because the relationship between these variables was studied. The study was conducted at Manisa Celal Bayar University with class teacher candidates who took the basic mathematics I course in the 2016-2017 educational year. The study included 82% of women and 18% of men, with 88 class teacher candidates. One of the data collection tools used in the study is the "Computer-Supported Training Attitude Scale" developed by Arslan (2006) and the other is the "Learning Approaches and Work Skills Scale" developed by Tait, Enwistle and McCune (1998) and Senemoğlu (2011) has done Turkish adaptation, validity and reliability studies. In the description of the data obtained within the framework of the study, visual statistics, the Kruskal-Wallis Test and the Spearman Correlation Score were used. According to the data obtained, the teaching candidates’ attitudes towards doing the BDÖ in the mathematics class can be said to be “partly positive” levels. On the other hand, the research findings show that class teacher candidates' attitudes towards doing the BDÖ do not differ significantly depending on their learning approaches, the relationship between the students' surface learning approach and their attitude points towards the BDÖ indicates a low-level negative relationship.

Anahtar Kelimeler:

2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Batı Anadolu Eğitim Bilimleri Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 449
Atıf : 2.096
2023 Impact/Etki : 0.464
Batı Anadolu Eğitim Bilimleri Dergisi