Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 24
 İndirme 3
Akademide Cam Tavan Etkisinin Sistematik Olarak İncelenmesi: Türkiye Örneği
2019
Dergi:  
OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kadınlar iş hayatında aktif olarak rol almaya başladıkça, kadınların örgütsel yaşamda yaşadığı sorunlar araştırmacıların dikkatini çekmeye başladı. Son yıllarda popüler olan cam tavan etkisi kavramı birçok alanın çalışma konusu haline gelmiştir. Bu çalışma Türkiye'de Ocak 2000 - Mayıs 2019 tarihleri ​​arasında akademide çalışan kadınların cam tavan etkisi algılarına ilişkin yayınları incelemek ve çalışmalardan elde edilen verileri sistematik olarak incelemek amacıyla yürütülmüştür. Toplam 168 yayına ulaşılmış ve bunlardan 3 tanesi çalışma kriterlerine göre çalışma kapsamında değerlendirmeye alınmıştır. Sonuç olarak cam tavan etkisi algısını etkileyen değişkenlere, çalışmalarda kullanılan değerlendirme araçlarına ve akademide cam tavanların kırılmasını öneren çözümlere odaklanan bulgular elde edilmiştir. Genel olarak akademide cam tavan etkisi algısı olarak çok az bilinmektedir. Temel bulgular, cam tavan etkisi algısına bağlı temel faktörlerin, kadınların aile ve iş yaşamındaki görevlerinin, örgüt politikalarının, güç mesafesinin ve hiyerarşideki kadınların yükselişini engelleyen örgütsel faktörlerin etkili olduğunu göstermiştir. İlgili çalışmaların sistematik olarak gözden geçirilmesi sorunun önemi hakkında bilimsel kanıtlar ortaya koymaktadır. Akademi, kadınların yoğun olarak çalıştığı bir alan olduğu için akademide çalışan kadınların cam tavan etkisi algısı derinlemesine incelenmelidir.

Anahtar Kelimeler:

Systematic Review Of Glass Ceiling Effect In Academia: The Case Of Turkey
2019
Yazar:  
Özet:

As women started to take an active role in business life, the problems faced by women in organizational life attracted the attention of researchers. The concept of glass ceiling effect, which is popular in recent years, has been studied in many business areas. This study was held with the aim of reviewing studies published between January 2000 and May 2019 in Turkey about glass ceiling effect perception of women working in academia and systematically reviewing data obtained from the studies. A total 168 publications were reached, and 3 of them were evaluated as part of the study according to inclusion criteria. Results were obtained by focusing on variables affecting ceiling glass effect perception, assessment tools used in studies and solutions suggested to break glass ceilings in academia. In general, it was found that very less known according glass ceiling effect perception in academia. Main findings show that main factors that are related to glass ceiling effect perception are opinion of women duties in family and business life, organisational policies, power distance and organisational factors that impede the rise of women in hierarchy. Systematic review of related studies has put forth scientific evidence on the importance of the problem. Since the academy is an area where women work intensively, the problem of ceiling glass effect perception of women working in academia should be studied in-depth

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.941
Atıf : 11.328
OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi